Σε δύο ξεχωριστούς λάκκους προσπάθησαν να κρύψουν τα ίχνη της δολοφονίας Γραικού

Στα έγκατα της γης μιας κτηνοτροφικής μονάδας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, κρυβόταν για περίπου τρία χρόνια η λύση στη μυστηριώδη εξαφάνιση του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού.
 
Ο άνθρωπος που τον είχε δει για τελευταία φορά ήταν εκείνος που σύμφωνα με την ομολογία του στις αστυνομικές αρχές σκότωσε τον Δημήτρη Γραικό  και στη συνέχεια τον έθαψε κάτω από τόνους χώματος και κοπριάς στην κτηνοτροφική του μονάδα.
 
Η διορατικότητα και το ένστικτο του αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Βασίλη Φλωρίδη δεν επέτρεψαν να αρχειοθετηθεί η υπόθεση, επιστρέφοντάς την στον ανακριτή ο οποίος ξεκίνησε τον περασμένο Φλεβάρη νέα έρευνα ενώ ασκήθηκαν και ποινικές διώξεις, γεγονός που έλυσε τα χέρια της αστυνομίας που κατάφερε να ερευνήσει την κτηνοτροφική μονάδα του βασικού υπόπτου.

Σε δυο διαφορετικούς λάκκους βάθους 6 μέτρων είχε θάψει το αγροτικό 4Χ4 και το  πτώμα του επιχειρηματία ο έμπορος κρεάτων με τον οποίο φαίνεται πως ο Δημήτρης Γραικός είχε οικονομικές διαφορές. Αυτό άλλωστε υποστήριξε στις πρώτες του κουβέντες ο έμπορος κρεάτων, ο οποίος κατά την ανάκριση ομολόγησε ότι το Νοέμβριο του 2016 ο Γραικός ήρθε στην επιχείρησή του και άρχισαν να καυγαδίζουν για κάποια χρηματικά ποσά.
 
Κατά τον καυγά, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, έσπρωξε με δύναμη τον Δημήτρη Γραικό, ο οποίος έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο κατηγορούμενος υποχρεώθηκε να ομολογήσει το έγκλημά του, όταν η αστυνομία με ειδικό εξοπλισμό μετάλλων εντόπισε το αυτοκίνητο του θύματος.

Ο Χρήστος Ράμμος, ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας ΟΦΚΑΦ η οποία ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με την εξαφάνιση του Γραικού, επεσήμανε στο protothema.gr: «Είναι μια υπόθεση όπου μετά από δυόμισι χρόνια περίπου έφτασε στο τέλος της μετά από ομολογία του δράστη. Είναι μια περιοχή την οποία την είχαμε ψάξει αρκετές φορές όλο αυτό το διάστημα απλά δεν μας επέτρεπαν να μπούμε μέσα στον ιδιωτικό χώρο. Μετά από κάποια πράγματα που βρήκε ο δικηγόρος των αδερφών του Γραικού, κ. Νίκος Διαλυνάς, τα κατέθεσε στην αστυνομία και έτσι έγινε πιο εύκολο το έργο της αστυνομίας ψάχνοντας στο συγκεκριμένο κομμάτι».
 
«Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος»
Το protothema.gr επικοινώνησε χτες το απόγευμα με τη χήρα του Δημήτρη Γραικού, Δέσποινα, η οποία επιβεβαίωσε το τραγικό τέλος στο θρίλερ της αναζήτησης του άνδρα της. «Ο δολοφόνος υπέδειξε τη μονάδα που τον είχε θάψει, πολλά μέτρα βάθος, με το αυτοκίνητο μαζί. Τον ξέθαψαν πριν από λίγο. Είμαι σε σοκ. Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος».
 
Το χρονικό
Το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου του 2016 ο 59χρονος επιχειρηματίας- κτηνοτρόφος Δημήτρης Γραικός έφευγε από τα σφαγεία στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης. Επάνω του είχε μεγάλο χρηματικό ποσό, καθώς είχε κάνει εμπορική συναλλαγή. Ο τελευταίος που εντοπίσθηκε ότι τον είχε δει ζωντανό, αποδεικνύεται τώρα ότι ήταν ο δολοφόνος του. 

Ο Δημήτρης Γραικός από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης είχε πάει στα σφαγεία με το αυτοκίνητό του, ένα αγροτικό 4Χ4 το οποίο παρά τις αναζητήσεις δεν είχε βρεθεί: Τώρα αποδεικνύεται ότι ο δολοφόνος είχε θάψει τον 59χρονο μαζί με το αυτοκίνητο. Παρά το γεγονός ότι ο 46χρονος που ομολόγησε το έγκλημα είχε κληθεί πολλές φορές για κατάθεση στην αστυνομία, εντούτοις δεν είχε ερευνηθεί ποτέ η κτηνοτροφική του μονάδα. Τώρα, διαπιστώθηκε ότι είχε σκάψει με εσκαπτικό μηχάνημα και είχε θάψει το αυτοκίνητο και το θύμα και πάνω από τα χώματα είχε ρίξει και μεγάλη ποσότητα κοπριάς. 
 
Τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν προκύψει νέα στοιχεία και μαρτυρίες που επιβεβαίωσαν αυτό που έλεγε η γυναίκα του, ότι δηλαδή, την ημέρα της εξαφάνισής του είχε μια μεγάλη οικονομική συναλλαγή - ύψους 17.000 ευρώ. Βάσει αυτών των στοιχείων ασκήθηκε ποινική δίωξη από πρόθεση ενώ δεν είχε ακόμη εντοπισθεί ο δράστης. 

Η γυναίκα του Δημήτρη Γραικού είχε πει ότι εκείνη την ημέρα είχε φύγει από το σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση φαίνεται πως εισέπραξε 17.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα τα ίχνη του χάθηκαν.

Χτες, ο άνθρωπος με τον οποίο ο Γραικός είχε την εμπορική συναλλαγή ομολόγησε τη δολοφονία του και υπέδειξε το σημείο που είχε θάψει το πτώμα, μαζί με το αυτοκίνητο: Πολλά μέτρα κάτω από τη γη, στην κτηνοτροφική του εγκατάσταση.
 

Δειτε Επισης

Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία