Πόλεμος στη Βουλή των Ελλήνων για τη διαπλοκή

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, αλλά και η πρόκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές, κυριάρχησαν στην προ ημερησίας για τη Δικαιοσύνη, που εξελίχθηκε σε μετωπική κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αναφορές στο ΔΟΛ και το κύκλωμα εκβιαστών.

Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκαν πρωτοσέλιδα για να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλο και έδωσαν ονόματα, χωρίς πάντως κάποια νέα αποκάλυψη. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο για σχέση με το Σταύρο Ψυχάρη, καθώς ο κ.Μητσοτάκης πρώτος επικαλέστηκε πρωτοσέλιδα του ΔΟΛ υποστηρίζοντας ότι ήταν υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ.Τσιπρα να καταθέτει πρόσφατα πρωτοσέλιδα σχολιάζοντας ότι θυμίζουν φράσεις του προέδρου της ΝΔ.

Σόου έδωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ενώ παρεμβάσεις στη συζήτηση έκαναν Παρασκευόπουλος, Παπαγγελόπουλος, Βενιζέλος και Αθανασίου.

Στην πρώτη ομιλία του ο πρωθυπουργός απάντησε στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, γρήγορα όμως πέρασε στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας 13 παρεμβάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου στη Δικαιοσύνη. Ανακοίνωσε τρεις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κατά της διαπλοκής, με κυριότερη την εξεταστική, αλλά και την επανεξέταση της συμφωνίας με τη Siemens, για την οποία πέταξε το γάντι στον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ.Μητσοτάκης θέλησε να μεταθέσει τη συζήτηση στα πεδία της οικονομίας, της διαπραγμάτευσης και του προσφυγικού, κατηγορώντας τον κ.Τσίπρα ότι θέλει να αλλάξει την ατζέντα. Επικαλέστηκε μάλιστα ένα σκίτσο του Αρκά, γεγονός το οποίο σχολίασε η επίσημη σελίδα του διάσημου σκιτσογράφου. Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, καταγγέλλοντας παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τις καταγγελίες Τσίπρα περί 13 παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη απο την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε ότι ψήφιση νόμου δε συνιστά παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είπε "ναι" στην πρόταση Τσίπρα για εξεταστική. Ζήτησε όμως σε αντίθεση με τον κ.Μητσοτάκη λύση από την παρούσα Βουλή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για απόπειρα ελέγχου της Δικαιοσύνης, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τον πρωθυπουργό να αφήσει τα λόγια και να καταργήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens και ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων εδωσε όπως πάντα το δικό του στίγμα.

Την ατμόσφαιρα πυροδότησε το σόου του Πάνου Καμμένου, ο οποίος ανέκρουσε πρύμναν όσον αφορά στην κόντρα του με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, χαρακτηρίζοντας λεκτικό ατόπημα την αναφορά στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία, καυγάδισε με τους βουλευτές της ΝΔ, αλλα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που τον αποκάλεσε αλητάμπόυρα.

Η ένταση συνεχίστηκε με Καμμένο- Βενιζέλο να συγκρούονται για υποβρύχια, Τσοχατζόπουλο και Marfin. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απάντησε στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την για ένδεια επιχειρημάτων ("Ακούσαμε μόνο αναφορές σε γάτες") και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε μαφιόζικο συμβόλαιο της διαπλοκής εναντίον του, με αναφορές στο καραμανλικό παρελθόν του.

Στη δευτερολογία του ο κ.Τσίπρας κατήγγειλε ταύτιση του κ.Μητσοτάκη με συγκεκριμένα συγκροτήματα της διαπλοκής. Χαρακτήρισε «γκάφα Μητσοτάκη» την αποκάλυψη για την πληρωμή Μαυρίκου από ΝΕΡΙΤ και υποστήριξε ότι το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για εκλογές ήταν αίτημα της διαπλοκής.

Με δική του πρόταση για εξεταστική για τα capital controls, το τρίτο μνημόνιο και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη δευτερολογία του ακόμη πιο ξεκάθαρα για εκλογές. Το υπονοούμενο όμως που άφησε για σχέση του πρωθυπουργου με τον τρίτο του κυκλώματος εκβιαστών προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ.Τσίπρα και καυγά στις δύο τα ξημερώματα με τον κ.Τσίπρα να ζητά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει.

Ο κ.Καμμενος πάντως συνέχισε σε υψηλούς τόνους παρά το προχωρημένο της ώρας, κατηγορώντας αυτή τη φορά τον κ.Μητσοτάκη ότι επέλεξε για στενό του συνεργάτη το Νικο Γεωργιάδη που είχε αποκαλέσει μπούρδα το όνομα της Μακεδονίας.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις τρεις και αφού ο κ.Τσίπρας δεν πραγματοποίησε τριτολογία, καθώς είχε ήδη απαντήσει στη δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ.
 
Πηγή: News247
 
 
 

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ