Ποιοι υποψήφιοι στην Ελλάδα μένουν εκτός Ευρωβουλής

Μεγάλα ονόματα από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν μια θέση στην επόμενη Ευρωβουλή.

Ειδικά από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που μετά την βαριά ήττα εκλέγει έξι ευρωβουλευτές, μένουν εκτός οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μουζάλας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θεοδόσης Πελεγρίνης και Λυδία Κονιόρδου, η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης που προήλθε από το Ποτάμι, η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου και ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αλλά και ο γνωστός για την δράση του υπέρ των φυλακισμένων Πάνος Λάμπρου. Στην προτελευταία θέση του ψηφοδελτίου κατατάσσεται η προερχόμενη από την ΔΗΜΑΡ και πρών υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει έξι ευρωβουλευτές: Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Στην Νέα Δημοκρατία εκτός Ευρωβουλής μένουν οι προερχόμενοι από το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς και Κατερίνα Μάρκου, ο Δημήτρης Καιρίδης, η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου. Δεν κατόρθωσε να εκλεγεί επίσης ο Δημήτρης Καιρίδης, η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα και ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης. 

Εκλέγονται: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Γιώργος Κύρτσος.

Από το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής δεν εξελέγη ο Νίκος Παπανδρέου, που κατατάχθηκε τρίτος στην σειρά, ο πρώην δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης, που ακολουθεί τέταρτος, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Επανεκλέγονται οι νυν ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή.

Στο ΚΚΕ εκλέγονται οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ενώ ακολουθούν χωρίς να εκλέγονται η Σεμίνα Διγενή και η Λίλα Καφαντάρη.

Τέλος, δεν επανεκλέγονται οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, ενώ επίσης δεν τα κατάφερε ο Νότης Μαριάς

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας