Δευτέρα 13 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πάει σε πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας

  27/05/2019 00:01
Πάει σε πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας

Πάει σε πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας

  27/05/2019 00:01

Πρόωρες εκλογές κήρυξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ήττα στις ευρωεκλογές 2019.

Ο πρωθυπουργός, φαίνεται πως άκουσε το μήνυμα της κάλπης και την αδιαμφισβήτητη τάση υπέρ ΝΔ που εμφανίζεται στην κοινωνία και προκήρυξε την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, θα ζητήσει τις εκλογές μετά το τέλος του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Βγάλαμε την χώρα από την μέγγενη των μνημονίων και μόλις ανασάναμε θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Δύο δρόμοι υπάρχουν μπροστά μας, τόνισε και συμπλήρωσε πως ο ένας είναι ο δρόμος με τους πολλούς και ο άλλος είναι ο δρόμος της επιστροφής στα μνημόνια και στους ολιγάρχες.

«Δεν μπορώ να αγνοήσω το εκλογικό αποτέλεσμα παρ’α το γεγονός πως παγιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη. Δεν μας ικανοποιεί. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού στο σχέδιό μας, στα μέτρα ελάφρυνσης, ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτή την πορεία. Για να μην μπορούν όσοι καιροφυλαχτούν να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες μας», είπε.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντάξιο των προσπαθειών μας. Δεν θα αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν πορεύτηκα με κόλπα και στατηγήματα, δεν επέλεξα τον δρόμο της ιδιοτέλειας. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς, η αφοσίωση στον λαό είναι απαράβατος κανόνας, είναι η ψυχή μας και η ψυχή μου.

Δεν ξεχνά κανείς από εμάς από πού ξεκίνησε και που ανήκει. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και ήδη το κάνει.  Η τελική ετυμηγορία, όμως ανήκει πάντα στο λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα. Είμαι και θα είμαι εδώ. Θα δώσουμε τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα. Αμέσως μετά τον β’ γύρο θα ζητήσω από τον ΠτΔ άμεση προκήρυξη εθνικών Εκλογών.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους έδωσαν την μάχη των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών με αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια», είπε.

Η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται πως έρχεται σε συνέχεια των εισηγήσεων που δέχθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, τις ώρες αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll αλλά και της πρώτης εκτίμησης του υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τον πρωθυπουργό, να κηρύξει εκλογές τονίζοντας: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν».

Αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας