Πολιτική θύελλα στην Ελλάδα και μέτρα κατόπιν... της επίθεσης Ρουβίκωνα στη Βουλή

Η ανενόχλητη εισβολή ομάδας του «Ρουβίκωνα» στην Βουλή - για μια ακόμα φορά -επιβεβαιώνει ότι το σύστημα ασφάλειας του κοινοβουλίου έχει γίνει… ξέφραγο αμπέλι. Το επεισόδιο που έγινε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια εκπέμπει πλέον πολλαπλούς συμβολισμούς. Δεν είναι μόνο μια ακόμα επίθεση από την «χαϊδεμένη» από στελέχη της πλειοψηφίας αντιεξουσιαστικής ομάδας στο ναό της Δημοκρατίας αλλά και η επιβεβαίωση της άποψης που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει την μικρή, μεσαία και μεγαλύτερη παραβατικότητα.

Αποψη που ενισχύεται από το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές είχαν ενημερωθεί για πιθανό «χτύπημα» στην Βουλή λόγω της αυξημένης δραστηριότητας αντιεξουσιαστικών ομάδων το τελευταίο διάστημα που επιχειρούν να επιβάλλουν την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

 
 

Σε κάθε περίπτωση, αλλεπάλληλα περιστατικά υψηλού και χαμηλότερου κινδύνου που έχουν συμβεί τα τελευταία 3 – 4 χρόνια δείχνουν ότι το σύστημα ασφαλείας της Βουλής είναι εντελώς διάτρητο.

- Ο «Ρουβίκωνας» έχει εισβάλει και αποχωρήσει ανενόχλητος τρεις φορές.
- Το τρομοδέμα που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου είχε πρώτα περάσει για έλεγχο από τα ειδικά μηχανήματα της Βουλής.
- Πριν από λίγους μήνες ένα παλαιό ΙΧ μικρού κυβισμού έκανε βόλτες στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου και σταμάτησε μόνο όταν ο μεθυσμένος οδηγός αποφάσισε να παραδοθεί.

Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη προσωπικού, ούτε η ανικανότητα όσων υπηρετούν στην Βουλή αλλά η ανυπαρξία ουσιαστικής επιχειρησιακής στρατηγικής ίσως και λόγω της επιλογής της πολιτικής και κοινοβουλευτικής ηγεσίας για ήπια μέτρα ασφάλειας προκειμένου να φανεί ότι η κυβέρνηση είναι λαοπρόβλητη. Άλλο όμως η διακριτική παρουσία ασφάλειας και άλλο η πλήρης απουσίας αυτής.

Είναι βέβαιο πως μετά το χθεσινό επεισόδιο τα μέτρα ασφάλειας θα είναι αυξημένα αλλά θα περιορίζονται σχεδόν αποκλειστικά μόνο σε όσους εθελοντικά περνούν από τα σημεία ελέγχου.

Το φυλάκιο στην Β. Σοφίας θα υποβάλει σε εξονυχιστικούς ελέγχους τους εργαζόμενους του κοινοβουλίου που περνούν καθημερινά από το σημείο ενώ το αντίστοιχο στην Λ. Αμαλίας θα ελέγχει τα ήδη αδειδοτημέναν για είσοδο στο υπόγειο γκαράζ ΙΧ.

Ο φρούραχος με τους υποφρούραρχους και τους λοιπούς αξιωματικούς θα κάνουν δήθεν περιπολίες στο προαύλιο προκειμένου να δείξουν στους πολιτικούς τους προϊσταμένους ότι ελέγχουν την κατάσταση και όλα αυτά εως ότου περάσει η μπόρα. Αυτό άλλωστε έγινε μετά και από τα σοβαρά περιστατικά που προηγήθηκαν.

Πολιτική θύελλα

Την ίδια ώρα η επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο κοινοβούλιο προκάλεσε πολιτική θύελλα με την αντιπολίτευση να εκφράζει την απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη της.

Να σημειωθεί ότι η ενέργεια της αντιεξουσιαστικής ομάδας κλιμακώνει στο μέγιστο βαθμό -σε επίπεδο συμβολισμού, τουλάχιστον- μια μακρά σειρά από επιθέσεις που εκδηλώνονται από τις 2 Μαϊου σε ένδειξη συμπαράστασης στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, που από εκείνη την ημέρα κάνει απεργία πείνας, διεκδικώντας να πάρει για έβδομη φορά άδεια από τις φυλακές. 

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που στο αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση επί της αναίρεσης που άσκησε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό για την άδεια βούλευμα, του συμβουλίου πλημμελειοδικών Βόλου, περίπου τριάντα μέλη του Ρουβίκωνα, ανέβαιναν τρέχοντας τα σκαλιά πίσω από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, βανδάλιζαν με μπογιές και καπνογόνα το κτίριο της Βουλής και έφευγαν πρακτικά ανενόχλητοι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία