«Οι κορδελιτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου»

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για 6 σαϊτολόγους ηλικίας από 22 έως 62 χρονών, καθώς και τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο.
 
Μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του εικονολήπτη χιλιάδες είναι τα σχόλια οργής και αγανάκτησης στα κοινωνικά δίκτυα με βασικό αίτημα την κατάργηση του “εθίμου” αυτού, που οδήγησε στο θάνατο έναν πατέρα δύο παιδιών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξι συλλήψεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του εικονολήπτη στην Καλαμάτα
 
Επίσης δεκάδες είναι οι καταγγελίες από κόσμο που βρέθηκε στο χώρο του πάρκινγκ Νέδοντα όπου και διεξαγόταν ο σαϊτοπόλεμος, και καταγγέλουν ελλιπή μέτρα ασφαλείας, και μικρά παιδιά να παρακολουθούν το “θέαμα”.
 
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του δεν φαίνεται να συμμερίζεται τα παραπάνω και είπε: «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».
 
Αυτό προκάλεσε την οργή του αδικοχαμένου καμεραμάν ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανάφερε ότι:
 
«Κύριε Νίκα αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελιτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Την μητέρα μου την γνωρίζετε προσωπικά καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο αλλά και τον πατέρα μου λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του. Παρόλα αυτά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοκ: Ο εικονολήπτης στην Καλαμάτα βιντεοσκόπησε τον θάνατό του
 
Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα… Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν.
 
Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδευετε και να μην ενδιαφερθειτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα.
 
Καλή επιτυχία «κύριε» δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές. Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου.
 
 
 
Στο μεταξύ, σοκάρει το βίντεο που καταγράφει τις τελευταίες στιγμές λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα αλλά και τη σκηνή όπου η σαϊτα χτυπά στο κεφάλι τον άτυχο εικονολήπτη στην Καλαμάτα. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα μια κοπέλα, που στεκόταν ακριβώς δίπλα στον 53χρονο, πανικόβλητη σκύβει, και γλιτώνει τελευταία στιγμή, με την σαϊτα να χτυπά τον άτυχο 53χρονο που κατέγραφε με την κάμερά του τον σαϊτοπόλεμο, ενώ αμέσως μετά το χτύπημα πανικόβλητος ο κόσμος τρέχει.
 
Στο παρακάτω βίντεο του Φώτη Κουτρουμπή καταγράφεται μέσω drone o σαϊτοπόλεμος από ψηλά, ενώ μετά το 8 λεπτό καταγράφεται η στιγμή που μια σαϊτα φεύγει ανεξέλεγκτη στο πλήθος, και αμέσως μετά βρίσκεται χτυπημένος στο έδαφος ο άτυχος Κώστας Θεοδωρακάκης, ενώ ακούγεται κάποιος  να κάνει έκκληση για ασθενοφόρο.
 
 
 
Όπως αναφέρει το messinialive.gr, σαϊτα έφυγε από τα χέρια σαϊτομάχου και χτύπησε στο κεφάλι τον εικονολήπτη, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Το θύμα διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ήταν όμως ήδη νεκρό.

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Η δολοφονία δυο πανεπιστημιακών στην Κρήτη που είχε παγώσει την Ελλάδα
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
ΒΙΝΤΕΟ: Κακοκαιρία εξπρές στην Ελλάδα-Πλημμύρησαν δρόμοι και υποστατικά, έπεσε χιόνι στο Πήλιο
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»