«Φρούριο» η Αθήνα για την στρατιωτική παρέλαση

Επί ποδός βρίσκονται από το πρωί τουλάχιστον 1.600 αστυνομικοί στην Αθήνα, καθώς και τουλάχιστον 700 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος επεισοδίων τόσο στη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα όσο και στη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.
 
 Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, οι Αρχές φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει ένταση στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 
Μάλιστα, όπως έχει μεταδώσει και το OPEN TV, υπάρχουν πληροφορίες πως άτομα θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένταση ή επεισόδια πετώντας φέιγ βολάν και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 
Από το Σάββατο (24 Μαρτίου), υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούσαν να διαπιστώσουν εάν κάποιοι θα επιχειρήσουν να προγραμματίσουν κάτι πιο οργανωμένο, με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου. Όπως, όμως, ανέφεραν, η μέχρι τώρα εικόνα που υπάρχει είναι ότι μικρές ομάδες οργανώνουν την εμφάνισή τους στις παρελάσεις -ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Οι εντολές που έχουν λάβει οι αστυνομικοί, είναι να μην ματαιωθεί καμία παρέλαση και να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Μάλιστα, σε περίπτωση που εκδηλωθούν θα πρέπει να απομονωθούν και να μην πάρουν έκταση.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αρχών, οι περιοχές όπου θα εκδηλωθεί ένταση είναι οι Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Βέροια και Καβάλα.
 
Οι επίσημοι που θα παρακολουθήσουν τις παρελάσεις θα είναι σε κλοιό από την ώρα που θα βρίσκονται στους ιερούς ναούς για τη Θεία Λειτουργία, ενώ οι εξέδρες θα φυλάσσονται από αστυνομικούς, κυρίως με πολιτικά.
 
Στην Αθήνα, κατά μήκος της στρατιωτικής παρέλασης θα γίνονται περιπολίες αστυνομικών για να μεταφέρουν στο κέντρο επιχειρήσεων κάθε κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει ένταση.
 
Πηγή: Έθνος
 

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων
Κλείνει οριστικά η υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά-Το εύρημα που άλλαξε τα δεδομένα
Νέες προκλήσεις από Άγκυρα-«Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα