Πώς γλύτωσε τη φυλακή του Χονγκ Κονγκ το 21χρονο μοντέλο

Αίσιο τέλος -έπειτα από 17 μήνες κράτησης στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ- είχε η περιπέτεια της 21χρονης Ειρήνης από τη Μυτιλήνη, η οποία κρίθηκε ομόφωνα αθώα.

Η σύλληψη του νεαρού μοντέλου είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2017, όταν εντοπίστηκαν μέσα στην τσάντα της, σε έναν έλεγχο ρουτίνας, 2,5 κιλά κοκαΐνη. Ακόμα και ο συνήγορος υπεράσπισής της Σάκης Κεχαγιόγλου ήταν επιφυλακτικός για την εξέλιξη της υπόθεσης, με δεδομένο ότι η ανώτατη ποινή κάθειρξης για μεταφορά επικίνδυνων ουσιών είναι τα ισόβια. Η ίδια από την πρώτη στιγμή έλεγε πως είναι αθώα και πως πρόκειται για πλεκτάνη την οποία έχει στήσει ο φίλος της, ενώ τόνιζε όλο αυτό διάστημα πως δεν γνώριζε ότι μετέφερε ναρκωτικά.

Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου εξέπληξε ευχάριστα και έφερε χαμόγελα ευτυχίας στην οικογένεια και στους φίλους του μοντέλου, οι οποίοι ήταν συγκρατημένοι μέχρις ότου να ανακοινωθεί η ετυμηγορία. Οπως περιέγραψε ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου, «η διάσκεψη των ενόρκων κράτησε δύο ώρες. Δεν το πίστευα ούτε εγώ ο ίδιος όταν άκουσα να λένε “αθώα”». Οπως είπε στον ΣΚΑΪ, «τώρα είναι ελεύθερη στο Χονγκ Κονγκ με τους γονείς της».

Το πρώτο πράγμα που έκανε το 21χρονο μοντέλο με το που βγήκε από τη φυλακή ήταν να πέσει «στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας της. Είχε να τους αγγίξει 17 μήνες, γιατί δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία της Κίνας να αγγίζει ο κρατούμενος όσους τον επισκέπτονται», πρόσθεσε ο κ. Κεχαγιόγλου.

«Εκφράζω τη χαρά και θα έλεγα τη συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισής της επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους… Ημουν, ως γνωστόν, επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής επειδή διαψεύστηκα…», δήλωσε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της η ίδια τόνισε πως τον φίλο της -ρουμανικής καταγωγής- τον γνώριζε για περίπου τρία χρόνια. Οπως διευκρίνισε, ήταν πάρα πολύ στενοί φίλοι, ωστόσο είχαν μια καθαρά φιλική σχέση και όχι ερωτική.

Το μοντέλο τόνισε στην απολογία του πως, επειδή ήξερε ότι της αρέσουν τα ταξίδια, ο φίλος της της έκανε δώρο τα εισιτήρια για να πάνε μαζί στην Αντίς Αμπέμπα. Της πρότεινε να γίνει μοντέλο και να κάνει ένα portfolio, ενώ της είπε ότι έπρεπε να κάνει μια φωτογράφηση γιατί η πόλη όπου θα πήγαιναν είναι πολύ προηγμένη, με νέες τεχνολογίες.

Αργότερα της είπε ότι τελικά δεν θα ταξίδευαν μαζί γιατί εκείνος βρήκε ένα πιο φθηνό εισιτήριο και ότι θα ερχόταν δύο μέρες μετά το δικό της ταξίδι. Εκείνος της έδωσε το σακ βουαγιάζ μέσα στο οποίο είχε την κοκαΐνη και εκείνη το πήρε για να βάλει κάποια επιπλέον ρούχα που είχε.
 
Στην ερώτηση για το τι έγινε στο αεροδρόμιο, το μοντέλο απάντησε πως της έγιναν τρεις έλεγχοι. Στον πρώτο έλεγχο άδειασαν το σακ βουαγιάζ και έβγαλαν όλα τα πράγματα. Μετά της έγινε ένας δεύτερος έλεγχος στο σακίδιο, όπου της τσέκαραν και πάλι το διαβατήριο. Την τρίτη φορά που τη σταμάτησαν έκοψαν το σακίδιο και βρέθηκαν τα ναρκωτικά.

Η ίδια τόνισε πως ο πατέρας της είναι αστυνομικός και μάλιστα εργαζόταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης. «Εγώ δεν θα κουβαλούσα ποτέ ναρκωτικά, γιατί ήξερα ότι ήταν πολύ εύκολο να ανιχνευθούν», τόνισε.

Η σύλληψη
Η Ειρήνη συνελήφθη στις 13/11/2017 στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία βρέθηκε στο σακίδιο της μια κρυφή θήκη. Εκεί υπήρχε ένας καφέ φάκελος με τα 2,5 κιλά κοκαΐνη. Αμέσως οι Αρχές τη συνέλαβαν. Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε η Ελληνίδα ήταν, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, 2,4 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (300.000 δολάρια ΗΠΑ).

Το νεαρό μοντέλο είχε φτάσει στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ την ημέρα της σύλληψής του. Ταξίδευε από την Αιθιοπία.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Δειτε Επισης

Η δολοφονία δυο πανεπιστημιακών στην Κρήτη που είχε παγώσει την Ελλάδα
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
ΒΙΝΤΕΟ: Κακοκαιρία εξπρές στην Ελλάδα-Πλημμύρησαν δρόμοι και υποστατικά, έπεσε χιόνι στο Πήλιο
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών