Στα άκρα η κόντρα Κοτζιά-Καμμένου

Μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του Πάνου Καμμένου, κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Έλληνας πρώην Yπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Οι κατηγορίες που διατυπώνει ο κ. Κοτζιάς κατά του κ. Καμμένου αφορούν φυσική και ηθική αυτουργία σε εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης.

Στην πολυσέλιδη αναφορά του, που κατέθεσε στην Εισαγγελία μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Χρήστου Κουτσονάσιου, ο κ. Κοτζιάς αιτήθηκε της προστασίας του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας η ο κ. Καμμένος διεξήγε μια μεθοδευμένη στοχοποίηση του ιδίου από το καλοκαίρι του 2018. Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, αυτό «τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το “ανεξήγητο μένος”», όπως σημειώνει στην αναφορά του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς αναφέρεται και σε πιέσεις που δέχτηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για «ανοικτούς εκβιασμούς και απειλές προς τον ίδιο και στην οικογένειά του: Εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα, ηλεκτρονικά μηνύματα. Αποστολή σφαιρών που συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου “θα θαβόταν η οικογένειά μου”».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Κοτζιάς, η αποτυχία των ακραίων εκβιασμών και των απειλών να αποδώσουν καρπούς οδήγησαν εν συνεχεία τους «παρανομούντες εκβιαστές» σε μια προσπάθεια δυσφήμισης του ιδίου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κοτζιάς εντάσσει και τις κατηγορίες του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για φερόμενη χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Τζόρτζ Σόρος, αλλά και για κατάχρηση κονδυλίων του ΥΠΕΞ.

Απέναντι στις «ψευδείς», όπως τις χαρακτηρίζει, κατηγορίες του κ. Καμμένου, ο κ. Κοτζιάς απαντά καταρχάς ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης 50 εκατομμυρίων από τον Τζορτζ Σόρος δεν ευσταθεί, καθότι ουδέποτε ο ίδιος γνώρισε τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του. Ως προς την κατηγορία του κ. Καμμένου περί κατάχρησης 80 εκατομμυρίων ευρώ από τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ, ο κ. Κοτζιάς διαψεύδει στη μήνυσή του τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι «πρώτον δεν υπάρχουν τέτοια ποσά. Δεύτερον δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο Υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή, που προτείνει, διανέμει και αποφασίζει το Προεδρείο της Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου».

Τέλος, ως προς την κατηγορία περί παράνομων αναθέσεων του Υπουργείου αναφορικά με το ζήτημα της παροχής βιζών, ο κ. Κοτζιάς ισχυρίστηκε ότι «η ιστορία αυτή διαδίδεται στηριγμένη στις ενστάσεις τρίτων εταιρειών που δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα εκείνης που έπαψε να έχει το δικαίωμα του παρόχου. Πρόκειται για τη συνηθισμένη τακτική βρώμικων χεριών που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα», όπως σημειώνει ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με Παπανώτα, Αντώναρο και Μάριο Αθανασίου η λίστα των 35 υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη
Έλον Μασκ: Η Ελλάδα βιώνει κατάρρευση του πληθυσμού της
Ατύχημα με ανοιχτό διώροφο τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα-Έξι τραυματίες
Σε καθεστώς ομηρίας κρατούσε την σύντροφό 54χρονος στη Θεσσαλονίκη-Τον κατήγγειλε για βία
Θύμα οπαδικής βίας 17χρονος στην Πάτρα-Τον χτύπησαν και του έβγαλαν την μπλούζα
Εντοπίστηκαν 59,5 κιλά κοκαΐνης σε κρύπτη εντός φορτηγού ψυγείου στην Ηγουμενίτσα
Εφιάλτης για 35χρονη στην Καλαμάτα- 29χρονος αποπειράθηκε να τη βιάσει στον σιδηροδρομικό σταθμό
Μεγαλειώδης παρέλαση στο Μανχάταν για την εθνική παλιγγενεσία
Ερωτική αντιζηλία πίσω από τη δολοφονία στην Ελλάδα-Ζευγάρι με το θύμα ο 35χρονος Κουβανός