Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων ο Τσίπρας

Την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε από την Βουλή των Ελλήνων, έπειτα από την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων(ΑΝΕΛ) από την Κυβέρνησή του, εξασφάλισε απόψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
Η διήμερη συζήτηση στη Βουλή ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία αργά το βράδυ της  Τετάρτης, μέσα από την οποία ο κ. Τσίπρας εξασφάλισε 151 ψήφους, με αποτέλεσμα να συνεχίζει κανονικά στη διακυβέρνηση της χώρας.
 
Συνολικά, ψήφισαν 299 βουλευτές, εκ των οποίων οι 151 είπαν «ναι» και οι 148 «όχι».   
 
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση παρείχαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπυρίδων Δανέλλης. 
 
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: 77 βουλευτές της Ν.Δ., (αφού ο Γιώργος Κασαπίδης απουσίασε) οι 20 βουλευτές της ΔΗΣΥ, οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι 5 βουλευτές του Ποταμιού και οι 5 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων.
 
Από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, επτά αρνήθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ την έδωσαν τρεις: Η Έλενα Κουντουρά (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ), ο Βασίλειος Κόκκαλης (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ) και ο Σπυρίδων Δανέλλης (προερχόμενος από το Ποτάμι). 
 
Συνολικά, αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 148 βουλευτές.
 
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας, απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι αν συμμετείχε στην ψηφοφορία δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η επιστολή, βάσει του Κανονισμού δεν ελήφθη υπόψη. 
 
Η διήμερη συζήτηση στη Βουλή έγινε σε υψηλούς τόνους και εν μέσω αλληλοκατηγοριών μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Συμφωνία των Πρεσπών στο πρώτο πλάνο της αντιπαράθεσης.
 
Στελέχη, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για σύγκρουση δίχως έλεος μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, που προηγήθηκε της ψηφοφορίας. Σε υψηλούς τόνους κατά της Κυβέρνησης κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων
Κλείνει οριστικά η υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά-Το εύρημα που άλλαξε τα δεδομένα
Νέες προκλήσεις από Άγκυρα-«Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα