Οι έξι βουλευτές που δίνουν...φιλί ζωής στην κυβέρνηση Τσίπρα

«Κουκιά» έχουν αρχίσει να μετρούν στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας τους έξι βουλευτές, οι οποίοι θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αποτρέποντας — τουλάχιστον σ' αυτή τη χρονική συγκυρία — το σενάριο των πρόωρων εκλογών.
 
H συζήτηση θα ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης.
 
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Αλέξη Τσίπρα αριθμεί σε 145 βουλευτές και για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των 151 απαιτούνται ακόμη έξι βουλευτές.
 
Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, οι συγκεκριμένες ψήφοι είναι σχεδόν διασφαλισμένες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, ο Πρωθυπουργός δεν θα προσέφευγε στη Βουλή, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης και θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την επιβίωση της κυβέρνησης, όσο και την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με…δεκανίκια από ΑΝΕΛ παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας
 
Το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών
Άλλωστε, είναι σαφές ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του βουλευτικού σώματος, τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, με τον κ. Τσίπρα να προσφεύγει στις κάλπες, αναβάλλοντας επ' αόριστον την ψηφοφορία για το Σκοπιανό.
 
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ως εκ τούτου, «ποντάρουν» στη θετική ψήφο έξι τουλάχιστον βουλευτών. Πρόκειται για τέσσερις βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενός του Ποταμιού και μίας ανεξάρτητης.
Συγκεκριμένα, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ψήφο εμπιστοσύνης θα παράσχουν η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης και οι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος — Κώστας Ζουράρις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την Τετάρτη η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης
 
Έλενα Κουντουρά: Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση
Άλλωστε η υπουργός Τουρισμού με δήλωση της στο ΑΠΕ σημειώνει πως θα στηρίξει ξεκάθαρα την Κυβέρνηση Τσίπρα.
«Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον» τονίζει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε αποκλειστική δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία προσθέτει ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.
 
 Ολόκληρη η δήλωση της κ. Κουντουρά 
«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.
 
Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.
 
 Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.
 
Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Εκτός ΑΝΕΛ έθεσε Κουντουρά και Κόκκαλη ο Καμμένος

Με μήνυματά του στο Twitter, ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έθεσε εκτός κόμματος την υπουργό Τουρισμού και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τις δηλώσεις τους περί στήριξης της κυβέρνησης με ψήφο εμπιστοσύνης.

Με τιτίβισμά του, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, θέτει εκτός κόμματος την υπουργό Τουρισμό, Έλενα Κουντουρά, μετά την πρωινή της δήλωση στο ΑΠΕ, ότι στηρίζει "ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της".

Στην ανάρτησή του στο Twitter, ο Πάνος Καμμένος αναφέρει πως η Έλενα Κουντουρά "με ανακοίνωσή της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα", και προσθέτει πως "Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ".

Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Λίγο αργότερα, ο Πάνος Καμμένος έκανε γνωστό, ότι εκτός της ΚΟ των ΑΝΕΛ τίθεται και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανπάπτυξης, Β. Κόκκαλης, ο οποίος επίσης δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης.

Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί, επίσης, σχεδόν δεδομένη και τη θετική ψήφο του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 
Δεν πρέπει μάλιστα, να παραβλεφθεί η παρουσία του κ. Δανέλλη στην ειδική εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στο Μέγαρο Μουσικής.
 
«Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρούμε τους 151 βουλευτές και θα συνεχίσουμε το κυβερνητικό έργο, όπως και ότι θα επικυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών» σπεύδουν να επαναλάβουν οι ίδιες πηγές.
 
Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η συμφωνία για το Σκοπιανό, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλώς και βάσει προγράμματος, θα εξασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία.
 
Χαρακτηριστικά, στην ψηφοφορία για το «Μακεδονικό», η οποία είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί, προσβλέπουν στη στήριξη και ορισμένων, μεμονωμένων βουλευτών από το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής.

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία