Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης αν ο Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Την πεποίθηση ότι η συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ είναι μια από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της θητείας του ως Πρωθυπουργού, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN TV.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρόθεσή του είναι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών να φτάσει άμεσα στην ελληνική Βουλή προσδιορίζοντας το χρονοδιάγραμμα για το τέλος Ιανουαρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του κυβερνητικού εταίρου και Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είναι γνωστές οι θέσεις των ΑΝΕΛ για το ζήτημα της ονομασίας και υπενθύμισε τη δημόσια δέσμευση του κ. Καμμένου ότι η καταψήφιση της Συμφωνίας δεν συνεπάγεται με απώλεια της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από τον κ. Καμμένο να επιβεβαιώσει τη στάση αυτή και τόνισε ότι αν οι ΑΝΕΛ αποσύρουν τη στήριξή τους από την κυβέρνηση τότε, πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα προσφύγει στο ελληνικό κοινοβούλιο ζητώντας εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης. Παράλληλα, σημείωσε ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να συγκεντρώσει 151 Βουλευτές θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, καθώς δεν επιθυμεί να κυβερνήσει με ψήφο ανοχής με κυβέρνηση μειοψηφίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι προγραμματίζει επίσκεψη στην Άγκυρα στις αρχές του επόμενου μήνα και υποστήριξε ότι δεν φοβάται κρίση στο Αιγαίο καθώς «οι ένοπλες δυνάμεις κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους».

«Όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι για τα δίκαια της πατρίδας μας. Ο ρόλος που παίζει τώρα πια η χώρα στη διεθνή σκακιέρα, δείχνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλείται και κανένα δεν συμφέρει μια τέτοια εξέλιξη», σημείωσε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή