Τσίπρας: Η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ  είναι επίθεση δειλών

 
Σύσσωμη καταδίκη για τη βομβιστική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας.
 
«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία», σημειώνει με ανακοίνωσή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι δεν θα πετύχουν τον στόχο τους, δεν θα τρομοκρατήσουν, δεν θα αποπροσανατολίσουν.

 «Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού», καταλήγει η ανακοίνωση του Έλληνα Πρωθυπουργού.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης εξέφρασε την αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης. «Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και το πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα», σημείωσε ο κ. Βούτσης,

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο σημείο της επίθεσης και σε δηλώσεις του καταδίκασε το περιστατικό, λέγοντας ότι το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνησης έχει παρενέργειες. «Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε. «Η ανοχή στη βία από τη βία μικρής έντασης σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», συμπλήρωσε. «Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ "καλής" και "κακής" βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε.

Από την πλευρά της η Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η  δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν. Τόνισε, παράλληλα, πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης εξέφρασε και ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης σημειώνοντας ότι η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται.  «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κ. Μαλέλης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους».

Να βρεθούν οι ένοχοι της επίθεσης ζητά με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, εκφράζοντας, παράλληλα, τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού.  «Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων
Κλείνει οριστικά η υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά-Το εύρημα που άλλαξε τα δεδομένα
Νέες προκλήσεις από Άγκυρα-«Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα