Έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στην Αθήνα

 
 
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
 

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα Ζούγκλα και τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 λίγο πριν τις 2 το πρωί προειδοποιώντας ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός στον τηλεοπτικό σταθμό και πως «δεν είναι φάρσα».
 

Για το τηλεφώνημα ενημερώθηκε η αστυνομία και οι δυνάμεις της απέκλεισαν την περιοχή. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι του σταθμού να εγκαταλείψουν το κτήριο.
 

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο κτήριο του ΣΚΑΪ, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
 

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, ενώ έχει αποκλειστεί η υπόγεια διάβαση της Ποσειδώνος. Στο σημείο μετέβησαν από την πρώτη στιγμή τόσο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
 

«Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό», ήταν η πρώτη δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, από το σημείο της έκρηξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
 
 
Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», προκάλεσε ζημιές στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο - κυρίως σπασμένα τζάμια, ενώ όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε στη 01.50 στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον Σκάι σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας «δεν είναι φάρσα».

Ο τηλεοπτικός σταθμός μεταδίδει ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτιρίου. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτίριο -πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του Σκάι, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία μπροστά στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Γίνονται εκτροπές των αυτοκινήτων που κινούνται προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Επιτόπου μετέβησαν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Φωτογραφίες: protothema

Δειτε Επισης

Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες