Αποχωρεί ο Καμμένος όταν η Συμφωνία των Πρεσπών εγκριθεί από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ

 
Την θέση ότι θα παραιτηθεί από υπουργός Άμυνας και οι ΑΝΕΛ θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση όταν η Συμφωνία των Πρεσπών εγκριθεί από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ, εξέφρασε σήμερα ο Πάνος Καμμένος.

«Αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την πλευρά της ΠΓΔΜ, εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας όλο το βάρος αυτής της ευθύνης και θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση», είπε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λάρισα, επαναλαμβάνοντας, παράλληλα, την άποψη ότι μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «νεκρή».

Η συγκεκριμένη δήλωση, πάντως,  διαφοροποιεί την αρχική στάση του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Μέχρι σήμερα η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ήταν ότι θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση όταν η Συμφωνία των Πρεσπών θα φτάσει προς κύρωση στην ελληνική βουλή. Μετά από τη σημερινή δήλωση η απόσυρση του κυβερνητικού εταίρου επισπεύδεται για τις 15 Ιανουαρίου, όταν και σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης της πΓΔΜ θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο η Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη χθεσινή κατάθεση των συνταγματικών αλλαγών στη βουλή της πΓΔΜ.

«Στο πλέον επίμαχο σημείο, δηλαδή στην παράγραφο 3 του άρθρου 49, η νέα διατύπωση που αναφέρεται στη «diaspora» (ομογένεια) είναι αντίστοιχη με τις ανάλογες ρυθμίσεις του άρθρου 108 του ελληνικού Συντάγματος. Ως εκ τούτου, ανταποκρίνεται στο πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας, πλέον, η πορεία εφαρμογής συνεχίζεται», αναφέρουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει επίσης ότι η συμφωνία περιλαμβάνει αποτελεσματικές δικλείδες ασφαλείας οι οποίες, σε συνδυασμό με στοχευμένες παρεμβάσεις της ελληνικής πλευράς αλλά και της διεθνούς κοινότητας, δεν αφήνουν περιθώρια οποιασδήποτε παρερμηνείας.
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη