To χρονικό της στυγερής δολοφονίας της φοιτήτριας στην Ρόδο-Έσπασε στην ανάκριση ο δράστης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη καθώς όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης ο 19χρονος Αλβανός που ανακρίνονταν από τους Λιμενικούς ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση.
 

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι πλέον οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται σε ένα σπίτι που βρίσκεται 50χλμ. νότια της πόλης της Ρόδου.
 
Το σπίτι αυτό ανήκει στον 21χρονο Έλληνα που επίσης ανακρίνεται για την υπόθεση.
 
Ο πατέρας της άτυχης Ελένης μίλησε στο protothema.gr και αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης ότι «έκλεισε το ζήτημα». Ο κ. Τοπαλούδης ευχαρίστησε τους λιμενικούς γιατί εξιχνίασαν το έγκλημα «πριν την κηδεία του παιδιού μου» καθώς το μεσημέρι ο ίδιος και η σύζυγός του θα αναχωρήσουν από τη Ρόδο με τη σορό της κόρης τους.
 
«Θα είναι πιο ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει αύριο τη κόρη μου, τώρα που ομολόγησε ο ένας δράστης και προχωράει η υπόθεση. Ήξερα από τις Λιμενικές Αρχές ότι υπήρχε κινητικότητα και συγκεκριμένα σε κάποια πρόσωπα. Μίλησα χτες το βράδυ με τον υπολιμενάρχη και μου είπε: ''κ. Ιωάννη είμαστε σε καλό δρόμο'' και πράγματι στις δυο παρά τέταρτο τα ξημερώματα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ομολόγησε ο ένας κι ότι το συμβάν έγινε στο σπίτι ενός εκ των δυο στη Λίνδο. Το σπίτι ανήκει σε Ροδίτη. Άφησαν φρουρά εκεί γιατί σίγουρα θα βρουν κι άλλα στοιχεία. Σήμερα θα πάρουμε το φέρετρο από τη Ρόδο και θα πάμε στο Διδυμότειχο για να κηδέψουμε το κοριτσάκι μας», είπε στο protothema.gr ο πατέρας.
 
Τα δύο άτομα που φαίνεται πως γνώριζαν την άτυχη Ελένη έχουν πέσει σε αντιφάσεις κατά τις καταθέσεις τους ενώπιον των Λιμενικών της Ρόδου αλλά και συναδέλφων τους που είχαν έρθει από την Αθήνα.
 
Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη τους όταν διαπίστωσαν από το υλικό των καμερών που βρίσκονται σε καταστήματα κοντά στο σπίτι της άτυχης κοπέλας πως η 21χρονη επιβιβάστηκε σε ένα λευκό βανάκι ιδιοκτησίας του ενός ατόμου, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, όταν και έπαψε να δίνει σημεία ζωής. Ίχνη DNA της φοιτήτριας εντοπίστηκαν τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του ενός εκ των υπόπτων. Η τελευταία φορά που βγήκε από το σπίτι της ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της περασμένης Τρίτης και ενώ προηγουμένως μιλούσε με μια φίλη της όταν της χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός της ένα άγνωστο άτομο.
 
Τότε έκλεισε το τηλέφωνο με την φίλη της άνοιξε την πόρτα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται, σύμφωνα με το βιντεοσκοπημένο υλικό που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να επιβιβάζεται σε ένα λευκό βανάκι όπου εκτός από τον οδηγό δεν γνωρίζει κανείς εάν μέσα υπήρχαν και άλλα άτομα.
 
Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν ότι οι δυο δράστες επιχείρησαν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με την άτυχη κοπέλα. Όταν εκείνη αντιστάθηκε, προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν και όταν εκείνη προσπάθησε να διαφύγει τη χτύπησαν στο κεφάλι με κάποιο αντικείμενο.
 
Οι δυο δράστες δεν σταμάτησαν εκεί. Φόρτωσαν το σώμα της σε ένα λευκό βαν και πήραν το δρόμο για τη Λίνδο.
 
Τα στοιχεία από την πορεία του αυτοκινήτου είναι στη διάθεση των αρχών μέσα από κάμερες ασφαλείας και έτσι οι δυο δράστες αναγκάστηκαν να ομολογήσουν.
 
Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας δείχνουν ότι ο θάνατος της Ελένης Τοπαλούδη προήλθε από πνιγμό ενώ έφερε και σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της. Το παραπάνω είχε επιβεβαιώσει και στο protothema.gr ο πατέρας της άτυχης κοπέλας. Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι στο σώμα της 21χρονης υπήρχαν πολλά χτυπήματα τα οποία δεν προήλθαν μονάχα από την πτώση της στα βράχια και από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει χτύπημα με αμβλύ όργανο γεγονός που μαρτυρά πως ο δράστης πριν την πετάξει στη θάλασσα και αφού είχε προσπαθήσει να την στραγγαλίσει την χτύπησε με το παραπάνω φονικό «όπλο».
 
Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια, σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στο δεξί της πόδι, ενώ συγγενείς της ήρθαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα. Το πτώμα της βρέθηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους.
 

Δειτε Επισης

Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»