Φόβοι για επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία μετά την έξαρση ανομίας, τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών και εσχάτως την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας με τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε έξω από το σπίτι όπου διαμένει ο αντιεισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν εξερράγη λόγω λάθους στη συνδεσμολογία.

Η ΕΛ.ΑΣ. όμως έχει και άλλους λόγους να ανησυχεί για περαιτέρω έξαρσης της βίας και ανομίας καθώς το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η Αστυνομία θα λάβει και φέτος δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με στόχο να διασφαλίσει την ομαλή εξέλιξη της πορείας και να αποτρέψει τη δράση κουκουλοφόρων-αντιεξουσιαστών οι οποίοι βρίσκουν την ευκαιρία να προκαλέσουν επεισόδια, συνήθως μετά το τέλος της πορείας.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες η ανομία να ζει και να βασιλεύει στην Αθήνα και όχι μόνο, ωστόσο η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα κινείται σε… διαφορετική διάσταση, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η ασφαλέστερος προορισμός παγκοσμίως. Μάλιστα δεν παρέλειψε να δώσει και συμβουλές προς τους αστυνομικούς να «εντείνουν την αυτοπροστασία τους».

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό όπου οι αστυνομικοί στο Εφετείο δέχονταν επίθεση από ομάδα 50 περίπου αντιεξουσιαστών, η κ. Παπακώστα μιλούσε για το «δόγμα μηδενικής ανοχής του υπουργείου που εφαρμόζεται προς όλους και όλα». Ωστόσο, την ίδια ώρα υπήρξαν καταγγελίες ότι ο επικεφαλής της ομάδας των αστυνομικών που δέχθηκε επίθεση, είχε πάρει εντολές να μην προχωρήσει σε συλλήψεις προκειμένου «να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα».

Η υποκρισία είναι ότι τώρα ζητούνται ευθύνες κι έχει διαταχθεί έρευνα για να συλληφθούν τα άτομα που επιτέθηκαν άγρια στους αστυνομικούς και μάλιστα μέσα στα δικαστήρια.

Κανείς βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνά ότι πρόσφατα αστυνομικοί δέχθηκαν να τους κάνουν εξακρίβωση στοιχείων μέλη του Ρουβίκωνα.

Τρομοκράτες

Τα ξημερώματα της Τρίτης, η είδηση ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος μάλιστα – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν εξερράγη λόγω λάθους στη συνδεσμολογία, σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. και στην Αντιτρομοκρατική. Αν και ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης η τοποθέτηση βόμβας σε κατσαρόλα οδηγεί προς τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και μια πιθανή επανεμφάνιση της τρομοκρατίας (έπειτα από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας) αποτελεί μείζον πρόβλημα για την ηγεσία της Αστυνομίας.

Το επόμενο διάστημα, εκτός από την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Αστυνομία «πονοκεφαλιάζει» και από τις εκδηλώσεις και τα συλλαλητήρια που θα γίνουν ενόψει της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Ολες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ θα διατεθούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της 17ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη καθώς δεν θέλουν στην κυβέρνηση να δουν την Αθήνα να καίγεται και να γίνεται πεδίο σφροδρών συγκρούσεων.

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων
Κλείνει οριστικά η υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά-Το εύρημα που άλλαξε τα δεδομένα
Νέες προκλήσεις από Άγκυρα-«Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα