Πέμπτη 27 Ιουν, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Άγνωστοι βανδάλισαν το σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη

  08/11/2018 18:33
Άγνωστοι βανδάλισαν το σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη

Άγνωστοι βανδάλισαν το σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη

  08/11/2018 18:33
Άγνωστοι βανδάλισαν το σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Οι δράστες έβαψαν με κόκκινο σπρέι την πόρτα του διαμερίσματος όπου διαμένει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ έγραψαν στον τοίχο της οικοδομής τη λέξη «προδότης».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε αμέσως την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η οποία μετέβη στο σημείο να διεξαγάγει έρευνα, ενώ ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων.

«Θεωρώ πως ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο γιατί οι δράστες ήξεραν τη διεύθυνση και την ακριβή κατοικία μου, αφού στα θυροτηλέφωνα της οικοδομής και στην πόρτα του διαμερίσματος δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο το όνομά μου. Αναστατώθηκε η οικογένειά μου και κυρίως τα παιδιά της γυναίκας μου, ηλικίας 7-14 ετών, που ήταν τα πρώτα που το είδαν φεύγοντας για το σχολείο», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για «την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων θερμοκέφαλων», ενώ τόνισε ότι δεν πτοείται, παρά το γεγονός ότι δέχεται τακτικά υβριστικά και απειλητικά τηλεφωνήματα. «Δεν πτοήθηκα ούτε στον ξυλοδαρμό, δεν θα πτοηθώ ούτε και τώρα», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει τον βανδαλισμό στο σπίτι δημάρχου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο βανδαλισμός στο σπίτι του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, η πολλοστή επίθεση εναντίον του, με αποκορύφωμα τον προ λίγων μηνών προπηλακισμό του, προσιδιάζει σε φασιστικές λογικές και πρακτικές. Δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον ίδιο, αλλά και κατά της Δημοκρατίας. Να είναι σίγουροι οι φασίστες ότι ούτε τρομοκρατούν, ούτε εκφοβίζουν κανέναν. Κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να καταδικάσει τη συγκεκριμένη ενέργεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας