Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η κηδεία Κατσίφα

Το μεσημέρι και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα τελεστεί σήμερα η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, έντεκα μέρες μετά τον θάνατό του μετά από συμπλοκή με την αλβανική αστυνομία.

Η κηδεία θα γίνει στο χωριό Βουλιαράτες όπου έφτασε χθες η σορός. Στο σπίτι της οικογένειας, συγγενείς και φίλοι έσπευσαν για να αποχαιρετήσουν τον Κατσίφα, ενώ σήμερα στο χωριό αναμένεται να φτάσουν εκατοντάδες άνθρωποι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Περίπου 25 πούλμαν αναμένεται νε περάσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα και για αυτό το λόγο οι Αρχές των δύο χωρών βρίσκονται επί ποδός.
Στο μεταξύ ακούστηκαν καταγγελίες για μπλόκο των λεωφορείων από τις αλβανικές αρχές στα σύνορα, και για διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων, ενώ υπήρξε και πληροφορία για απαγόρευση εισόδου σε ένα λεωφορείο.
Έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες της Αλβανίας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό, κάνουν, απο το πρωί, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Σημειώνεται ότι ήδη, από χτες το βράδυ, είναι σε επιφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία.

Δειτε Επισης

Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή