Πειθαρχική έρευνα για τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Πρόεδρο Αρείου Πάγου

Πειθαρχική έρευνα για τη δικογραφία που αφορούσε τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο και τη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου και τον τρόπο που περιήλθε στα χέρια της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη, θα διενεργήσει η ίδια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, όπως μεταδίδει η ελλαδική ειδησεογραφική διαδικτυακή πύλη THETOC. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η εισαγγελέας, μετά από πολύμηνη έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα οτι δεν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο. Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου, οι οποίοι υπέβαλαν αναφορές προκαλώντας την κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα που διέταξε η ανώτατη δικαστής της χώρας μας.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ερευνήσει γιατί η έρευνα για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο δεν διεξήχθη από την εισαγγελέα διαφθοράς ή τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος που είναι αρμόδιοι λόγω της φύσης της υπόθεσης. 
 
Μπάζει η υπόθεση της «δικαίωσης» Βγενόπουλου
 
Σημειώνεται ότι, η ευθύς εξαρχής ενέργεια της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Γεωργίας Τσατάνη να αφαιρέσει από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς τη συγκεκριμένη δικογραφία εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου και πέντε συνεργατών του, τη στιγμή που αυτή βρισκόταν στο στάδιο της ποινικής δίωξης, χαρακτηρίστηκε παράνομη. 

Δικαστικοί κύκλοι στην Ελλάδα είχαν χαρακτηρίσει τότε την αφαίρεση της δικογραφίας ως  δικαστικό «πραξικόπημα», αφού είναι πρωτοφανές γεγονός, εισαγγελέας να αφαιρεί δικογραφία, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν το στάδιο της δίωξης. 
Οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι σχολίασαν το γεγονός αυτό ως παρακώλυση της έρευνας κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και των πέντε συνεργατών του.

Αναλυτικότερα, η αφαίρεση της δικογραφίας από τους δύο Εισαγγελείς Διαφθοράς είναι παράνομη, καθώς σύμφωνα με έγγραφο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικολάου Παντέλη (ο οποίος προΐσταται στις έρευνες κατά της Διαφθοράς), μόνο οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν την αρμοδιότητα μιας τέτοιας έρευνας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας