Με 'βαρύ' τίμημα για την Αθήνα επιστρέφουν οι δανειστές

 Επιβεβαιώνεται, όπως όλα δείχνουν, το θετικό σενάριο περί επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα για την υλοποίηση της δεύτερης – και εκτός απροόπτου τελικής φάσης – της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Όπως είχε ήδη αναφέρει από το πρωί το News247, σύμφωνα με το θετικό σενάριο, εάν οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο προχωρoύσαν γρήγορα και σημειωνόταν πρόοδος εντός των επόμενων 3-4 ημερών, δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί μια συνεδρίαση των επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euro Working Group) στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή του κουαρτέτου επί ελληνικού εδάφους τα επόμενα 24ωρα.

Τελικά φαίνεται πως το σενάριο επιβεβαιώνεται, με πολύ ωστόσο τίμημα…

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή που συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, νωρίτερα, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις νέες περικοπές στις συντάξεις, εάν πράγματι επιθυμεί να διανύσει την απόσταση που τη χωρίζει από τους δανειστές.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μειώσεις έως και 25% στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στο ανώτατο «πλαφόν» της κύριας σύνταξης, προκειμένου Αθήνα και θεσμοί να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά σε συμφωνία στο μέτωπο του ασφαλιστικού. «Συμφωνία ακόμη δεν υπάρχει, αλλά με ορισμένες αλλαγές μπορεί να υπάρξει», αποκαλύπτει ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε πως οι δανειστές δεν εμφανίζονται τόσο αρνητικοί σε ό,τι αφορά την επανεξέταση της κυβερνητικής πρότασης για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5%.

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό, η ίδια πηγή επιβεβαίωσε πως οι διαφωνίες παραμένουν, ενώ σε ερώτηση για την ημερομηνία επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα, την τοποθέτησε «την ερχόμενη εβδομάδα».

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»