Σάρωσε Άργος και Κιάτο ο «Ζορμπάς»-Ένας αγνοούμενος, εκκενώνονται σπίτια

Από την έντονη βροχόπτωση, έχουν ξεχειλίσει τρία ποτάμια, ο οικισμός Νέα Κίος εκκενώνεται ενώ υπάρχει και ένας αγνοούμενος.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι οι αναζητήσεις αστυνομίας και πυροσβεστικής για ένα άνδρα στην περιοχή της Νέας Κίου ο οποίος αγνοείται και τον αναζητούν οι συγγενείς του.

Επίσης, επιχείρηση της πυροσβεστικής σε εξέλιξη στον δρόμο από Μύλους προς Κιβέρι σε οικία όπου κινδυνεύουν άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ποτάμι που περνάει στην περιοχή έχει σπάσει και τα νερά έχουν τον δρόμο εγκλωβίζοντας αυτοκίνητα στα οποία βρίσκονται άνθρωποι, ενώ τα οχήματα της πυροσβεστικής δυσκολεύονται να προσεγγίσουν λόγω της ορμής των υδάτων.

ΕΛ.ΑΣ: Αποφύγετε την κυκλοφορία προς το Αργος

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία οχημάτων προς το Άργος Αργολίδας, προληπτικά, εξαιτίας μεγάλου όγκου υδάτων που υφίσταται στην περιοχή. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Οπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία, λόγω της πλημμύρας, ενώ ντόπιοι έχουν βγει με σκούπες στους δρόμους για να απομακρύνουν τα νερά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη γίνει κλήσεις για παροχή βοήθειας και συγκεκριμένα για μεταφορά ατόμων από αυτοκίνητα και σπίτια σε ασφαλείς περιοχές.

Πέρα από το ποτάμι Ξεριά, έχει ξεχειλίσει και το ποτάμι στον Μαλαχιά και το ποτάμι στην Νέα Κίο, με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις.

Η πυροσβεστική κάνει έκκληση στους κατοίκους να ανέβουν σε υψηλότερα σημεία και να προστατέψουν τα μέλη των οικογενειών τους.

Το ποτάμι Πάνιτσα ξεχείλισε στο ύψος του ΚΕΓΕ στη Νέα Κίο με τους κατοίκους να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.

Αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε εκκένωση της Νέας Κίου  λόγω των πλημμυρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ποτάμι που περνάει στην περιοχή έχει ξεχειλίσει και τα νερά έχουν βγει τον δρόμο εγκλωβίζοντας αυτοκίνητα στα οποία βρίσκονται άνθρωποι.

Τα οχήματα της πυροσβεστικής δυσκολεύονται να προσεγγίσουν λόγω της ορμής των υδάτων

Περισσότερες από 100 κλήσεις λόγω πλημμύρας και στο Ξυλόκαστρο

Πλημμύρες έχουν προκληθεί στην πόλη του Ξυλοκάστρου, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, «έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια.» Επίσης ανέφερε ότι «έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο.»

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές.»

Στο μεταξύ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων.

Από τη σφοδρή βροχόπτωση που έφερε ο κυκλώνας «Ζορμπάς» στο νομό Κορινθίας πλημμύρισε και η νέα εθνική οδός Πατρών-Αθηνών.

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr, τα νερά έχουν πλημμυρίσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα της εθνικής οδού στο 117ο χιλιόμετρο. Περίπου στις 19:00 το απόγευμα, έπειτα από προσπάθειες των συνεργείων που διαχειρίζονται την εθνική οδό άνοιξε η μία λωρίδα κυκλοφορίας ώστε να συνεχίζεται η κίνηση των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς την Αθήνα.

Προβλήματα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πάτρα δεν παρατηρούνται αυτή την ώρα.

Μικρολίμανο: Πλημμύρισε ο δρόμος, διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά παραλιακή στο Μικρολίμανο

Η καταιγίδα που έπληξε νωρίτερα την Αττική, προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην κυκλογορία των οχημάτων, σε περιοχές όπου σωρρεύτηκαν όμβρια ύδατα, όπως στην Λ. Μεσογείων, στο ύψος του σταθμού του Μετρό "Χολαργός", ενώ λόγω πλημμύρας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην υπόγεια γέφυρα της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Μικρολίμανο, στον Πειραια, στο ύψος του "Γ. Καραϊσκάκης".

Κλειστή είναι και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στην Κινέττα από το 54ο εως το 57ο χλμ. 

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση δημιουργήθηκαν και στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου.

Εν τω μεταξύ, σε διακοπές της κυκλοφορίας στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας προχώρησε απο νωρίς το Σάββατο η Aστυνομία, λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, για προληπτικούς λόγους και μέχρι την ομαλοποίηση των έντονων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων πραγματοποιείται στα παρακάτω σημεία :

Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος της χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων “CYCLON”), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος του κόμβου Οινόης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
Αττική Οδός, έξοδος 1 (προς Μάνδρα).
Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα).
Οδός Θριασίου Πεδίου (κόμβος Θριασίου Νοσοκομείου), ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαγούλα/Μάνδρα.
Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μεγάλου Λούκα/ Λεωνίδα Στάμου (διασταύρωση Μάνδρας/ Μαγούλας), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Από τον περιορισμό εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης και τα οχήματα κρατικών, καθώς και άλλων υπηρεσιών. 

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που εκδηλώνονται ή προβλέπεται να εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδώσει ήδη ανάλογες εντολές και οδηγίες για λήψη αυξημένων μέτρων τροχαίας και επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμοδίων Υπηρεσιών, ώστε να παρέμβουν ή να συνδράμουν όποτε χρειαστεί.

Παρακαλούνται οι οδηγοί:

να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους,
να ενημερώνονται για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες,
να αποφεύγουν τις μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα στις περιοχές που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και
να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Διαβάστε επίσης:
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα/iefimerida

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία