Σκοπιανό και ζητήματα άμυνας στη συνάντηση Κοτζιά-Ντριάν

Το Σκοπιανό, ζητήματα της ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας, καθώς και θέματα διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Υβ Λε Ντριάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Γάλλο ομόλογό του, ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά «αποτέλεσμα διαλόγου, κουλτούρας, συναίνεσης». Όπως σημείωσε ο ίδιος, η Συμφωνία των Πρεσπών «είναι μια συμφωνία ευθύνης απέναντι στην περιοχή και στο μέλλον της. Είναι μια συμφωνία που κατάφερε να κερδίσει ένα όνομα και μάλιστα erga omnes, που όπως δείχνουν όλα τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων του 2007-2008, επροτάθη από την τότε Υπουργό Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας χωρίς επιτυχία. Και μάλιστα, δεν επροτάθη erga omnes».

Παράλληλα, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν αναλυτικά για τη Μέση Ανατολή και τις εχθροπραξίες στη Συρία, διατυπώνοντας εκτιμήσεις για το μέλλον στην περιοχή και τις υφιστάμενες δυσκολίες. Επιπλέον, ανέπτυξαν τις απόψεις τους αναφορικά με τη λήψη κοινών πρωτοβουλιών αντιμετώπισης του προβλήματος της μετανάστευσης.

Όσον αφορά την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Λε Ντριάν συζήτησαν για την περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών Ελλάδας και Γαλλίας τόσο σε επίπεδο οικονομικό, όσο και σε επίπεδο πολιτιστικών πρωτοβουλιών.

«Η κουβέντα μας, η συζήτησή μας και το κλίμα στο οποίο διεξήχθη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον ειδικό στρατηγικό ρόλο που έχει η σχέση Ελλάδος-Γαλλίας, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την Μεσόγειο», υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς στις δηλώσεις του, ευχαριστώντας τον Γάλλο ομόλογό του για την παρουσία του στην Ελλάδα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή
Εικόνες απείρου κάλλους στην Ελληνική Βουλή-Έπεσαν γροθιές ανάμεσα σε πρώην και νυν Βουλευτή
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα, λόγω της σκόνης-«Σαν σκηνικό από τον Άρη»
Ανήλικος στην Ελλάδα, έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο μαθητή γυμνασίου-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη η Ελλάδα-Βρίσκεται στην κορύφωση του το φαινόμενο