Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός της ελληνικής κυβέρνησης

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της ελληνικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το μεσημέρι καθώς ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με τους συνεργάτες του.

Χθες, μετά από εισήγηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο νυν υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η τοποθέτηση του Σκουρλέτη στη θέση του Γραμματέα σχετίζεται με την βούληση του Αλέξη Τσίπρα να αναδιοργανωθεί ο κομματικός μηχανισμός προκειμένου να αντεπεξέλθει στις τριπλές εκλογικές διαδικασίες του 2019.  

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Σκουρλέτης θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο οργάνων.

Παράλληλα, ο σημερινός ανασχηματισμός αναμένεται να αφορά αλλαγές στην ηγεσία υπουργείων αλλά και δομικές αναδιαρθρώσεις του σχήματος, όπως «σπάσιμο» υπουργείων. Για παράδειγμα θεωρείται δεδομένη η αναβάθμιση σε υπουργείο του υφυπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και η δημιουργία υπουργείου Βιομηχανίας.

Για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών επικρατέστεροι θεωρούνται οι Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης και Όλγα Γεροβασίλη ενώ ερωτηματικό παραμένει το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα εντάξει στο νέο υπουργικό σχήμα πρόσωπα που τοποθετούνται στην Κεντροαριστεά αλλά και στην Κεντροδεξιά, σε μια απόπειρα ανάδειξης του διπόλου «πρόοδος - συντήρηση» στο οποίο αναφέρεται συχνά το τελευταίο διάστημα.

Δεδομένη θεωρείται η είσοδος στο νέο σχήμα νεαρών σε ηλικία στελεχών καθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός θεωρεί ιδιαιτέρως επιτυχημένο το παράδειγμα των Έφης Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση.
 

Δειτε Επισης

Το παρελθόν του 32χρονου που εκτέλεσαν στον Βύρωνα-Εμπλοκή της αλβανικής μαφίας βλέπει η ΕΛ.ΑΣ
Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους
Πρόστιμο-μαμούθ 21.140 ευρώ σε μοτοσικλετιστή στην Ελλάδα-Παραβίασε 12 φανάρια με κόκκινο
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό των ΣΥΟΠ-Αναβαθμίζονται κλίμακες, διάρκεια και επιδόματα
Καταζητείται 30χρονος για τη συμπλοκή και εντοπισμό όπλων στη Λευκωσία
Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε ΑμεΑ, πολλά παράπονα για το στάδιο Άλφαμεγα-Σειρά μέτρων από Λοττίδη
Η εισαγγελική πρόταση για τον θάνατο του Καρυώτη - Στο εδώλιο οι τέσσερις εμπλεκόμενοι ναυτικοί
Γιατί ναυάγησαν οι συνομιλίες Χαμάς και Ισραήλ στο Κάιρο
Επαναλαμβάνει τα πειθαρχικά μέτρα για αντάρτες ο ΔΗΣΥ-«Θα εφαρμοστούν χωρίς εξαιρέσεις»
LIVE: Πλησιάζει η ώρα της τελικής απόφασης για την αιτία-Αξιολογεί τις μαρτυρίες το Δικαστήριο