Ξεβράζει σορούς η θάλασσα-Πτώματα στην Άνδρο, στην Μύκονο, ακόμα και στην Κρήτη

Αγωνία χωρίς τέλος ζουν οι οικογένειες των ανθρώπων που παραμένουν αγνοούμενοι εδώ και οκτώ μέρες, καθώς εξανεμίζονται πλέον οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με ανάμενα κεριά στο Σύνταγμα για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών

Παράλληλα, μάχη με τον χρόνο δίνουν οι ειδικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η Πυροσβεστική, σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 70.

Σε αυτούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Επιπλέον, ένας άνδρας ανασύρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας νεκρός από πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας. Όμως, τα στοιχεία του δεν έχουν εξακριβωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΕΤ ΕΔΩ:Η μαύρη λίστα θανάτου… Όλοι οι ταυτοποιημένοι νεκροί της εθνικής τραγωδίας

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε 14 άτομα.

Όσον αφορά το πτώμα που εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας να επιπλέει στη θάλασσα, αυτό εντοπίστηκε από άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, που διεξάγουν έρευνες στο Κόκκινο Λιμάνι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για άντρα και βρέθηκε απανθρακωμένος.

Όπως εξηγούν πηγές του Λιμενικού, όσο περνούν οι ημέρες τα άψυχα σώματα ανθρώπων που πνίγηκαν προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φωτιά στο Μάτι θα ανεβαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας.

Από το Λιμενικό σημειώνουν ότι οι έρευνες των μελών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών διεξάγονται σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή η οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- περιλαμβάνει ολόκληρο το Νότιο Ευβοϊκό.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι είναι πολύ πιθανό να εντοπιστούν σοροί ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά στο Μάτι, στην Άνδρο, τη Μύκονο, ακόμη και στην Κρήτη.

 Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, εκτίμησε ότι τα θύματα μπορεί να πλησιάσουν τον εφιαλτικό αριθμό των 120 ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Οι αγωνιώδεις στιγμές της διάσωσης

Μάχη ζωής στις Εντατικές

Την ίδια ώρα, μάχη για τη ζωή τους εξακολουθούν να δίνουν στα νοσοκομεία οι τραυματίες από τη φονική πυρκαγιά.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας μια γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στην Εντατική, καθώς η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση.
Έτσι, ο αριθμός των εγκαυματιών που νοσηλεύονται στις Εντατικές, ανέβηκε και πάλι στους 11.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, μία ασθενής που νοσηλευόταν σε κλινική του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» εισήχθη στη ΜΕΘ.
Πλέον, και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ έξι εγκαυματίες στον Ευαγγελισμό, δύο στο ΚΑΤ και δύο στο Θριάσιο.

Άλλοι 32 άνθρωποι που φέρουν σοβαρές βλάβες και τραύματα στους πνεύμονες και στο δέρμα λόγω της πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Γεννηματάς, ΚΑΤ, με τρία τελευταία νοσοκομεία να βρίσκονται στην αιχμή και λόγω των Μονάδων Εγκαυμάτων που διαθέτουν.
Τέλος, ένα παιδί παραμένει νοσηλευόμενο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με τους ειδικούς να αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του βαίνει βελτιούμενη.

Στο μεταξύ, κατεύθυνση των Αρχών είναι ότι υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, τόσο σε ό,τι αφορά την φωτιά στην Κινέτα όσο και στην Πεντέλη, η οποία κατέληξε στο Μάτι, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας παράλληλα αναλυτική αναφορά στις κυβερνητικές δράσεις που, είτε είναι σε εξέλιξη είτε θα υλοποιηθούν.

Δειτε Επισης

Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή