Η μαύρη λίστα θανάτου… Όλοι οι ταυτοποιημένοι νεκροί της εθνικής τραγωδίας

Η ανείπωτη τραγωδία, η θλίψη και ο πόνος, ο θρήνος για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική δεν λέει να τελειώσει. Αντίθετα, όσο οι μέρες περνούν, όσο το κουβάρι του...εγκλήματος ξετυλίγεται, η οργή μεγαλώνει, τα αμείλικτα γιατί γίνονται ακόμα πιο βασανιστικά. Οι νεκροί δεκάδες, θα ξεπεράσουν όπως όλα δείχνουν τους εκατό.

Ανάμεσα τους, μικρά παιδιά, αθώες ψυχούλες που δεν πρόλαβαν να ζήσουν, δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή τους. Δεν έφταιξαν σε τίποτα, αλλά έφυγαν νωρίς. Έφυγαν νωρίς γιατί η μοίρα τα ήθελε να βρίσκονται στον λάθος τόπο, την λάθος στιγμή...

Όπως στο λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή βρέθηκαν και οι ενήλικες-θύματα των φονικών πυρκαγιών που τόσα άδικα άφησαν την τελευταία τους πνοή δίνοντας άνιση μάχη με  τις φλόγες.

Οικογένειες που ξεκληρίστηκαν, οικογένειες που βλέποντας το τέλος να έρχεται αγκαλιάστηκαν περιμένοντας τον θάνατο, μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους, παιδιά που έχασαν τους γονείς τους, πατέρες που έχασαν συζύγους και παιδιά.

Ο κατάλογος της τραγωδίας μεγάλος. Η λίστα θανάτου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και ενόσω οι ταυτοποιήσεις ολοκληρώνονται.

Πιο κάτω,

Η λίστα θανάτου... 

Η 13χρονη Εβίτα Φύτρου και ο 11 ετών αδελφός της, Αντρέας, τα 9χρονα δίδυμα, Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου, το μόλις 6 μηνών βρέφος του πυροσβέστη που έδινε την μάχη με τις φωτιές, ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος και τα δύο παιδιά που πέθαναν με την ακτινολόγο μαμά τους, συνθέτουν τη λίστα με τις παιδικές ψυχές που «έφυγαν» από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα.

Οι δίδυμες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου

Οι 9χρονες Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου αγνοούνταν μαζί με την γιαγιά και τον παππού τους. Όλοι πίστευαν σε ένα θαύμα. Όλοι ήλπιζαν πως θα βρίσκονταν ζωντανά. Δυστυχώς γράφτηκε ο πιο τραγικός επίλογος… Την δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στενός φίλος της οικογένειας.

Η Εβίτα, ο 11χρονος Ανδρέας και ο πατέρας τους

Μεγάλο είναι το πένθος για την οικογένεια Φύτρου. Η 13χρονη αθλήτρια ποδηλασίας της ΑΕΚ, Εβίτα σε μια προσπάθεια να γλυτώσει από την πύρινη λαίλαπα πήδησε στο κενό, χάνοντας την ζωή της. Την ίδια ώρα ο πόνος συνεχίζεται για την οικογένεια καθώς νεκροί βρέθηκαν ο μικρός της αδελφός αλλά και ο πατέρας του.

Ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος

Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, μόλις 13 ετών, ταυτοποιήθηκε ως ένα από τα θύματα των φονικών πυρκαγιών, όπως επιβεβαίωσε και το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο είχε εκδώσει Amber Alert.

Ο πατέρας του 13χρονου αγοριού τον είχε αναγνωρίσει σε φωτογραφίες που έδειχναν την κόλαση στο Μάτι και ήλπιζε στο θαύμα. Κάτι που τελικά δεν έγινε, με την Ελλάδα να θρηνεί ένα ακόμη παιδί της από τις φονικές πυρκαγιές.

Θρήνος για το 6 μηνών βρέφος

Παιδάκι πυροσβέστη το 6 μηνών αγοράκι, ήταν το πρώτο θύμα και το μικρότερο ηλικιακά που ταυτοποιήθηκε από τη φωτιά στην Αττική. Πέθανε στην αγκαλιά της μαμάς του Μαργαρίτας, που χαροπαλεύει στην εντατική του Ευαγγελισμού.

“Τους βρήκαμε στη θάλασσα πέντε ώρες μετά τη φωτιά” είπε η γιαγιά του μωρού στον Guardian. Η κυρία Μαρία Διονυσιώτη, είναι εξαδέλφη του Γρηγόρη Φύτρου που πέθανε αγκαλιά με τον 11χρονο γιο του.

Πήγε για πρώτη φορά δουλειά και κάηκε μαζί με τα παιδιά της

Μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας, βρίσκεται και μία τεχνολόγος- ακτινολόγος με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της που αναγνωρίστηκαν σε ένα από τα καμένα αυτοκίνητα.

Μάλιστα, αναγνωρίστηκε το παιδί της και βρέθηκε η τσάντα με την ταυτότητά τους.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η άτυχη γυναίκα παρουσιάστηκε για πρώτη ημέρα την Δευτέρα 23 Ιουλίου στο Κέντρο Υγείας  τη Ραφήνας με τρίμηνη μετακίνηση από το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, όπου υπηρετούσε.

Μονογονεϊκή οικογένεια που πέρυσι στο ίδιο σπίτι χάθηκε και ο πατέρας,  ο οποίος  είχε σκοτωθεί στο πηγάδι του σπιτιού.

Την επόμενη μέρα θα έφευγαν για την Άνδρο

Η τελευταία φορά που κάποιος μίλησε με τον Δημήτρη Τουρναβίτη, σύζυγο της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, ήταν το απόγευμα της Δευτέρας. Βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Μάτι, προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά ρίχνοντας νερό. Είχαν σκοπό να φύγουν αμέσως μετά από το σπίτι. Από τότε δεν έδωσαν σημεία ζωής.

Ο αδερφός του Δημήτρη Τουρναβίτη βρήκε το αυτοκίνητό τους στο οικόπεδο που βρέθηκαν οι 26 απανθρακωμένοι άνθρωποι. Το αυτοκίνητο ήταν παρατημένο, άδειο.

Την επόμενη μέρα θα έφευγαν για διακοπές στην Άνδρο. Το σπίτι τους κάηκε ολοσχερώς. Ο Δημήτρης ήξερε πολύ καλά την περιοχή, ακόμα και τα μονοπάτια που οδηγούν στην θάλασσα. Γι΄ αυτό και οι δικοί τους έτρεφαν ελπίδες.

Την Παρασκευή ταυτοποιήθηκε η σορός του ανάμεσα στις υπόλοιπες απανθρακωμένες σορούς, μέσω DNA. Στην παραλία, με το σκυλί του μέσα στο κλουβί να προσπαθεί να καταλάβει γιατί το αγαπημένο του αφεντικό τον άφησε για πρώτη φορά κι έφυγε. Η σορός της Χρύσας Σπηλιώτη ταυτοποιήθηκε την Κυριακή. 

Μία ιστορία αγάπης με άδοξο τέλος

Το ηλικιωμένο ζευγάρι ειδοποίησε τηλεφωνικά γύρω στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας ότι αδυνατεί να φύγει από το σπίτι. Ακολούθησε μπαράζ τηλεφωνημάτων των οικείων προς την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους διασώστες για να τρέξουν, να καταφέρουν να τους σώσουν έστων και την ύστατη στιγμή.Η Αστυνομία κατάφερε και μπήκε στο σπίτι γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα. Ενημέρωσαν αρχικά ότι δεν είδαν κανέναν. Μετά από προσεκτικότερη αναζήτηση εντόπισαν το ζευγάρι απανθρακωμένο.

Η γυναίκα είχε τη δυνατότητα να διαφύγει, αλλά προτίμησε να ακολουθήσει τον 76χρονο σύντροφο της ζωής της στον θάνατο. Ήταν μία υγιέστατη γιαγιά που ζούσε μαζί με τον άντρα της, που είχε κινητικά προβλήματα. Είχαν στο σπίτι και τα δύο εγγονάκια τους, μαζί με τη γυναίκα που τα πρόσεχε. Τα παιδιά τους δούλευαν στην Αθήνα.

Έξυπνη και αποφασιστική, η ηλικιωμένη γυναίκα έβαλε βρεγμένα μπουρνούζια στα παιδιά και είπε στη γυναίκα να τα πάει στη θάλασσα και να μην κοιτάξει πίσω. Τους έδιωξε, γύρισε στο πλευρό του συζύγου της που δεν γινόταν να μετακινηθεί, κάθισε, και η φωτιά τούς κατάπιε με τα χέρια τους να κρατούν σφιχτά ο ένας τον άλλον.

Το γαμήλιο ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία  

«Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του Brian O’Callaghan-Westropp. Οι οικογένειες θα εκτιμούσαν διακριτικότητα στη δύσκολη αυτή στιγμή, καθώς εμείς θρηνούμε και η Zoe Holohan βρίσκεται στη διαδικασία ανάρρωσης». Στς 19 Ιουλίου παντρεύτηκαν. Έφυγαν αμέσως για το ταξίδι του μέλιτος που πάντα ονειρεύονταν. Στην Ελλάδα που αγαπούσε τον πολιτισμό της η Ζόι. Το ζευγάρι είχε επιλέξει να μείνει σε ξενοδοχείο κοντά στο Μάτι. Όταν η Ζόι αναρρώσει πώς θα της εξηγήσουν ότι το όνειρό της έγινε εφιάλτης;

«Αν δεν γίνει ένα θαύμα θα καεί πολύς κόσμος»

Ο Πάνος Κοκκινίδης, η ανθυπαστυνόμος σύζυγός του Άννη Σπανού, τα δύο ανήλικα παιδιά τους και η μητέρα του είναι ανάμεσα στους νεκρούς της πύρινης λαίλαπας.

Ο σεφ ανάρτησε βίντεο στο προφίλ του στο Facebook, στις έξι και δεκαεννέα πρώτα λεπτά το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου. Έδειχνε την κατάσταση έξω από το σπίτι του. Λίγα λεπτά αργότερα έγραψε την τελευταία ανάρτηση, την προφητική: "Αν δεν γίνει ένα θαύμα θα καεί πολύς κόσμος". Το σπίτι τους δεν κάηκε, οι ίδιοι πίστεψαν ότι έπρεπε να φύγουν για να σωθούν. Μάταια οι άνθρωποί τους, οι φίλοι τους, ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν κάτω από την ανάρτηση του Πάνου στο Facebook “πού είσαστε;”. Τα ονόματά τους είναι μέσα στη βαριά λίστα των νεκρών.

Δεν πρόλαβε να της πει ούτε αντίο... 

«Πριν από λίγο ήρθε ένας άνθρωπος, ο οποίος είδε τη μητέρα του να καίγεται μπροστά στα μάτια του -90 χρονών η μητέρα του. Ο άνθρωπος αυτός είχε πάει διακοπές μαζί με τη σύζυγό του, τον 19χρονο γιο του και την 90χρονη μητέρα του. Κατάλαβαν πολύ αργά τη φωτιά. Όταν την αντιλήφθηκαν η φωτιά ήταν στην ουσία δίπλα τους. Προσπάθησε ο άνθρωπος να τους βάλει όλους μαζί στο αυτοκίνητο να φύγουν, η φωτιά τους είχε κυκλώσει… Προσπάθησε να βγάλει τη μητέρα του έξω από το αυτοκίνητο, ο ίδιος κάηκε, έχει εγκαύματα, προσπαθώντας να την βγάλει. Είδε ότι δεν μπορούσε να τα καταφέρει, η μητέρα του δεν μπορούσε να περπατήσει, δεν μπορούσε να τρέχει μαζί τους και όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόλαβα να της πω ούτε αντίο, έφευγα και την έβλεπα να καίγεται»

Αγκαλιασμένοι στη ζωή, αγκαλιασμένοι και στο θάνατο

«Ηρθα για να δώσω DNA για την ταυτοποίηση για τους γονείς μου, τους οποίους τους βρήκαν στο κτήμα απανθρακωμένους και τους δύο. Προσπάθησαν να φύγουν γι’ αυτό και είχαν προχωρήσει δεκαπέντε με είκοσι μέτρα από το σπιτάκι στο οποία διέμεναν, αλλά δεν τα κατάφεραν και τους πρόλαβε η φωτιά. Είχε κινητικά προβλήματα η μητέρα μου, οπότε δεν μπορούσαν. Ο πατέρας μου δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσει. Τους βρήκαν αγκαλιασμένους. Πάντα έτσι ήταν». Οι γονείς του Στέλιου Μάσχα εντοπίστηκαν νεκροί λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι που διέμεναν.

Δεν πρόλαβε να διαφύγει

Νεκρή είναι και η 55χρονη Ελένη Σαρίεβα η σορός της οποίας ταυτοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η 55χρονη διέμενε σε εξοχικό σπίτι φίλης της στο Κόκκινο Λιμανάκι και το αυτοκίνητό της είχε βρεθεί σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο.

Εικάζεται ότι η Ελένη Σαρίεβα προσπάθησε να βρει διέξοδο στη θάλασσα αλλά παγιδεύτηκε στο οικόπεδο που βρέθηκαν απανθρακωμένοι 26 άνθρωποι με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Έμεινε πίσω…

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και για την 35χρονη Κορίνθια Πόπη Σιαπκαρά, μητέρα ενός 3χρονου παιδιού, που οι δικοί της αναζητούσαν με αγωνία. Οι Αρχές, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί του Σαββάτου, ειδοποίησαν τους οικείους της που αγωνιούσαν για την τύχη της, ότι ταυτοποίησαν τη σορό της.
 
Ο πατέρας της τις τελευταίες ημέρες απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς όπως υποστήριζε, όσο δεν είχε γίνει η ταυτοποίηση μέσω DNA, η κόρη του ήταν αγνοούμενη. Ωστόσο, το μεσημέρι του Σαββάτου, αποκαλύφθηκε η τραγική αλήθεια. Η άτυχη 35άχρονη, υπάλληλος του Καζίνο Λουτρακίου.
 
«Ήταν έτοιμοι να μπουν στο αυτοκίνητο να φύγουν και καλύτερα που δεν μπήκαν γιατί θα καιγόντουσαν και οι τρεις πιο κάτω.... Δεν ξέρω γιατί έμεινε πίσω η Πόπη. Ούτε και ο ίδιος ο άνδρας της δεν ξέρει και τον "τρώει",  τον βασανίζει αυτό, γιατί έμεινε πίσω. Δοξάζω τον Θεό που σώθηκαν τουλάχιστον οι δύο", δήλωσε πρόσφατα ο πατέρας της Πόπης, καταθέτοντας το μεγαλείο ψυχής του.

«Έτρεχα με το παιδί μου αγκαλιά, η γυναίκα μου κάηκε»

Τις τραγικές στιγμές που έζησε, όταν πλησίασαν οι φλόγες, περιέγραψε ένας άνδρας στο Reuters. Η μαρτυρία του συγκλονίζει, καθώς κατάφερε να σώσει το 3χρονο παιδί του από την πυρκαγιά, αλλά η σύζυγός του δεν κατάφερε να τους ακολουθήσει.
 
«Είδαμε τη φωτιά περίπου στις 6-6:30 το απόγευμα. Αρχίσαμε να μαζεύουμε τα πράγματά μας και να τα βάζουμε στο αυτοκίνητο. Ολα έγιναν τόσο γρήγορα... Πήρα το μωρό και έτρεξα προς τη θάλασσα. Δεν ξέρω τι συνέβη στη σύζυγό μου, κάηκε εδώ», συνεχίζει, έχοντας πίσω του απανθρακωμένα αυτοκίνητα
 
Ήταν ανάπηρη, δεν μπορούσε να τρέξει να σωθεί
Η Μαρία, 45 ετών, ήταν ανάπηρη, δεν μπόρεσε να τρέξει να σωθεί από την φωτιά. Την πρόλαβαν οι φλόγες..."έφυγε", μετά από αγώνα που έδωσε στην εντατική. Οι φλόγες και ο καυτός καπνός, έκαψαν και τα πνευμόνια. 
 
«Δένω τα κορδόνια μου, έλα να με πάρεις»
Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου ταυτοποιήθηκε και η σορός του Σπύρου Κάκαρη, ο οποίος αγνοούνταν από τη Δευτέρα στο Μάτι. 

Ο αδελφός του 40χρονου ειδοποιήθηκε να πάει εκτάκτως στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί το βράδυ του Σαββάτου, όπου παρουσία ψυχολόγου έμαθε τα τραγικά νέα. Στο πλευρό του βρίσκονταν και δύο φίλοι του θύματος, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι δεν θα τον ξαναδούν.

«Δένω τα κορδόνια μου, έλα να με πάρεις». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Σπύρου Κάκαρη προς τον φίλο του Χρήστο Μυλωνά, όταν ο τελευταίος τον κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο στις 18:10 το απόγευμα της Δευτέρας, για να σπεύσουν να κόψουν δένδρα στο Λύρειο παιδικό ίδρυμα στο Νέο Βουτζά, ώστε να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.
Ο Σπύρος ήταν άριστα εκπαιδευμένος καθώς είχε υπηρετήσει στη Δεύτερη Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, ενώ εξακολουθούσε να κάνει πτώσεις με αλεξίπτωτο αλλά και καταδύσεις.

Αυτό ήταν και το τελευταίο ίχνος ζωής του Σπύρου, ο οποίος ζούσε στο Μάτι με την 48χρονη φίλη του Αθηνά Καραλή, η σορός της οποίας επίσης ταυτοποιήθηκε. Τα αυτοκίνητα και των δύο βρέθηκαν καμένα και τρακαρισμένα μαζί με άλλα οχήματα. 
 
Έτρεχε να σωθεί με το γιο του, τη σύζυγο του και την πεθερά του

Με τον πλέον τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία για τον ρεθυμνιώτη Μάρκο Κατσουλάκη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις φονικές πυρκαγιές, ενώ έτρεχε για να σωθεί με τη σύζυγό του, το γιο και την πεθερά του.

Η είδηση του χαμού του επιβεβαιώθηκε με την ταυτοποίηση της σορού, ενώ αργότερα ταυτοπιήθηκαν η σύζυγος του Κάτια Αβραμίδου, ο γιος του Πάρις και η πεθερά του Γαρυφαλλιά. Οι 4 χάθηκαν όλοι μαζί στο οικόπεδο της φρίκης με τους 26 νεκρούς στο Μάτι. 

Τραγική φιγούρα ο δεύτερος γιος της οικογένειας Δημήτρης που μένει πίσω να θρηνεί το χαμό ολόκληρης της οικογένειας και προσπαθεί να συνέλθει από το δυνατό χτύπημα της μοίρας.

«Ξέρω ότι ο γιος μου έχει πνιγεί»

Ο πατέρας του νεαρού αγνοούμενου, Γιώργου Μίχα, έχει βάλει "μαύρο" στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και συγκλονισμένος μίλησε στην κάμερα:
 
"Ο γιος μου αγνοείται, αλλά ξέρω ότι πνίγηκε. Πήγαμε αρχικά στον Ευαγγελισμό άλλα δεν είχαν ιδέα για την ταυτοποίηση με τη μέθοδο του DNA. Τελικά έδωσα δείγμα εδώ. Ο γιος μου θεωρείται αγνοούμενος αλλά ξέρω ότι πνίγηκε", είπε ο τραγικός πατέρας.
 
Έσβησαν οι ελπίδες και για τη Στέλλα

Η σορός μίας ακόμα αγνοουμένης ταυτοποιήθηκε από την υπηρεσία της αστυνομίας που έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο.

Πρόκειται για την 60χρονη Στέλλα Χριστοφίδου, η οποία αγνοούνταν από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στο Μάτι.

Οι ελπίδες των παιδιών της και της οικογένειάς της δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν, καθώς κλήθηκαν εκτάκτως στο νεκροτομείο, όπου τους ενημέρωσαν ότι ταυτοποιήθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας από το DNA που είχαν πάρει οι αρχές από τις κόρες της.

Η Στέλλα Χριστοφίδου καταγόταν από την Καρδίτσα κι ήταν μόνιμος κάτοικος Ματιού.

Μετέδιδε την πυρκαγιά λίγο πριν το θάνατο  

Μεταξύ της μακράς λίστας των νεκρών συγκαταλέγεται και ο Μάκης Βονικόπουλος που αγνοείτο από τη «μαύρη» Δευτέρα. Την τραγική είδηση ταυτοποίησης της σορού του επιβεβαίωσαν συγγενείς του θύματος. 

Ο Μάκης Βονικόπουλος είχε αναρτήσει την ημέρα της πυρκαγιάς βίντεο στο Facebook στο οποίο κατέγραφε τις προσπάθειες των πυροσβεστών να περιορίσουν τη φωτιά, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση.

«Καπνοί γύρω, γύρω, ελικόπτερα πετάνε, σειρήνες, στάχτες σαν χιόνι», ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου άνδρα.

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Λεωνίδα Πλυμάκη

Ταυτοποιήθηκε, σήμερα το απόγευμα και η σορός του Λεωνίδα Πλυμάκη, του Χανιώτη, ο οποίος αγνοείτο στο Μάτι, από την ημέρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά.

Ο άτυχος Λεωνίδας, είχε καταγωγή από την Ασή Γωνιά, ήταν μόνιμος κάτοικος Αθήνας, ενώ διατηρούσε εξοχικό στη Νέα Μάκρη. 

Η σορός του άτυχου 74χρονου, βρέθηκε στην Λεωφόρο Μαραθώνος.

Νεκρός και ο Νικόλαος Κοσσόρας

Με μία ανάρτησή της στο facebook η συγγραφέας Πολύμνια Κοσσόρα επιβεβαίωσε ότι ο σύζυγός της Νίκος, που ήταν ανάμεσα στους αγνοουμένους στο Μάτι, βεβαιώθηκε νεκρός.

"Τα λόγια χάνονται στην οδύνη. Θα μιλήσω γι' αυτόν όταν ξαναβρώ τις λέξεις", γράφει η Πολύμνια Κοσσόρα.

Ο ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου ανάμεσα στους νεκρούς

Ο ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου είναι ένα από τα δεκάδες θύματα της εθνικής τραγωδίας. Ο ανιψιός του και προπονητής ακαδημιών της ΠΑΕ Παναιτωλικός Δημήτρης Θεοδοσίου σε ανάρτησή του στο Facebook περιγράφει τα τελευταία εφιαλτικά λεπτά της ζωής του ιερέα, στην προσπάθειά του να σωθεί από τη φωτιά στο Μάτι Ατιικής.

«Μπήκαν στην θάλασσα για να σωθούν από την φωτιά, αλλά δυστυχώς ο θείος του δεν τα κατάφερε. Ήταν ένας σπουδαίος κληρικός με τεράστιο έργο, ιδιαίτερα αγαπητός και πρόσφερε βοήθεια σε πάρα πολύ κόσμο κατά την διακονία του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Κουράγιο και δύναμη στους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων» αναφέρει ο κ. Θεοδοσίου.

 

Δειτε Επισης

Με δυο πισώπλατους πυροβολισμούς σκότωσαν τον 41χρονο στη Θεσσαλονίκη (Pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Λουόμενοι έσωσαν δελφίνι που παρασύρθηκε στα ρηχά στην παραλία στο Ναύπλιο
Τραγωδία σε χωριό της Λιβαδειάς-15χρονη βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της
ΒΙΝΤΕΟ: Το έθιμο πήγε στραβά στην Κέρκυρα-Της έπεσε ο Μπότης στο κεφάλι
Μπροστά στα μάτια πολιτών η εν ψυχρό δολοφονία στη Θεσσαλονίκη-Τρεις κάλυκες εντοπίστηκαν στο σημείο
Κάβουρας το φονικό όπλο του εγκλήματος στη Σάμο-Χτύπησε τον πατέρα της στο κεφάλι
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Ξεσπούν οι συγγενείς της γυναίκας που παρασύρθηκε από μηχανές στην Αθήνα-«Ο ένας την έριξε κι ο άλλος την χτύπησε»
Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο-49χρονη σκότωσε τον πατέρα της
ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση στην Χίο-Το σάλτο του «ιπτάμενου ιερέα» από την Ωραία Πύλη