Πέμπτη 21 Φεβ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ο Επίτροπος Χαν άναψε φωτιές

  11/07/2018 21:09
Ο Επίτροπος Χαν άναψε φωτιές

Ο Επίτροπος Χαν άναψε φωτιές

  11/07/2018 21:09
Νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή δηλώσεις του Επιτρόπου Αρμόδιου για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν.
 
Μιλώντας σε εκδήλωση, ο κ. Χαν και σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις Αθήνας – Τιράνων για τον καθορισμό της ΑΟΖ, φέρεται να προέβη σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση για αλλαγή συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.
 
Αντιδρώντας στις δηλώσεις του κ. Χαν, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για μυστική διαπραγμάτευση με την Αλβανία και καλώντας τον Επίτροπο «να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».
 
Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία μέσω ανακοίνωσής της κάνει λόγο για «γκάφα της ΝΔ» που έσπευσε να υιοθετήσει μια δήλωση για την οποία προέβη σε διευκρίνηση η Κομισιόν.
 
Σημειώνεται ότι μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Χαν, εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι η αναφορά του Επιτρόπου «σε καμιά περίπτωση δεν αφορούσε αλλαγή συνόρων Ελλάδας και Αλβανίας, αλλά τις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας».
 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας