Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η παροχή άδειας στον Κουφοντίνα

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την παροχή άδειας στον Κουφοντίνα για τρίτη φορά και καλεί τις ελληνικές αρχές "να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών".
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “σε αυτό το άτομο, ο οποίος είναι ο δράστης της δολοφονίας του ακόλουθου Τύπου της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Τσετίν Γκιοργκιού, (1991) και της απόπειρας δολοφονίας του γενικού γραμματέα στην πρεσβεία μας στην Αθήνα, Ντενίζ Μπολούκμπασί, (1991), καθώς επίσης ήταν και εκ των δραστών της δολοφονίας του γενικού γραμματέα της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Χαλούκ Σιπαχίογλου, (1994), του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης”. “Καταδικάζουμε έντονα το γεγονός ο Κουφοντίνας, ο οποίος έχει κάνει χρήση του δικαιώματος άδειας άλλες δύο φορές προηγουμένως, να επωφελείται και για τρίτη φορά αυτού του δικαιώματος.
 
Αυτό το γεγονός ενισχύει ακόμη περισσότερο τις αμφιβολίες μας περί λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ και προσθέτει ότι “η εκδήλωση μιας τέτοιας ανοχής σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη αποτελεί ασέβεια απέναντι στη μνήμη των ηρώων διπλωματών μας και στις οικογένειές τους. Είναι απαράδεκτο να επωφελείται από μία τέτοια ρύθμιση ένας άνανδρο τρομοκράτη, ο οποίος πήρε τη ζωή διπλωματών μας που εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό.”
 
“Απευθύνουμε έκκληση στις ελληνικές αρχές, να μην κάνουν βήματα τα οποία προκαλούν αδυναμία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την τιμωρία των τρομοκρατών”, καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία