Καμμένος: Πιστεύω ότι η συμφωνία δεν θα γίνει αποδεκτή από τα Σκόπια

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία για το Σκοπιανό με τους όρους που περιέχει δεν θα γίνει αποδεκτή σε δημοψήφισμα ή ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Από τους όρους για τους οποίους ενημερώθηκα εγώ θεωρώ ότι δεν θα γίνει δεκτή από δημοψήφισμα ή από τη Βουλής των Σκοπίων» είπε ο κ. Καμμένος.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «η διαδικασία που θα ακολουθηθεί (σ.σ. στα Σκόπια) και αυτό είναι κυβερνητική θέση είναι μετά την πιθανότητα να γίνει η δεκτή συμφωνία με τον Ζάεφ - εγώ κρατώ τις επιφυλάξεις μου γιατί είναι μια συμφωνία που δεν θα μπορεί να γίνει δεκτή εύκολα από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό - θα υπογραφεί αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να φηφιστεί από τη Βουλή, να γίνει δημοψήφισμα, να επανέλθει στη Βουλή και αν όλα αυτά ολοκληρωθούν τότε θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση».

«Ίσως πάμε και μετα τις εκλογές για κύρωση σε περίπτωση που γινει όλη αυτη η διαδικασία που ανέφερα» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενώ σε άλλο σημείο εκτίμησε ότι δεν θα γίνει το φθινόπωρο η συμφωνία.

Παράλληλα ο κ. Καμμένος ζήτησε πριν να υπάρξει οποιαδήποτε διαδικασία στην Ελλάδα να υπάρξει συμβούλιο πόλιτικών αρχηγών προκειμένου να αλλάξει η απόφαση του 1992.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία που είναι στο τραπέζι περιέχει τους όρους της συμφωνίας Καραμανλή. 

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία τονίζοντας ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν είναι μια απόφαση που μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Είμαι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκα χθες και εχθές το βράδυ μιλήσαμε με τον Τσίπρα. Είμαστε σε μια φάση πλέον που στη σημερινή ημέρα θα έχει το απόγευμα επικοινωνία με τον Ζάεφ προκειμένου να δοθεί μια απάντηση. Η πρόταση αυτή προκειμένου να έρθει προς κύρωση στη Βουλή όπου εκεί θα και η θέση μας θα είναι αρνητική, είναι η πρώτη φορά που θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όποιος σκέφεται να αλλάξει θέση, να φύγει τώρα από το κίνημα» είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμενοποιώντας τη στάση των ΑΝΛΕ στη Βουλή είπε ότι «δεν απέχουμε ποτέ. Εμείς ή ψηφίζοιυμε είτε καταψηφίζουμε». «Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα μέτρα» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος αν και στην ερώτηση «ποια είναι τα άλλα μέτρα» αρκέστηκε να πει ότι θα τα δούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα».

Ερωτηθείς για τους όρους της συμφωνίας είπε ότι «βλέπω όρους που είναι αρκετά ισχυροί όσον αφορά τη σλαβική καταγωγή, τη σλαβική γλώσσα, το ξεκαθάρισμα της ιστορίας της Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ. Τέτοιους όρους που έχει συμπεριλάβει η Ελλάδα στην πρότασή της δεν τους έχω ξαναδεί. Εάν δεν υπήρχε το κομμάτι του όρου Μακεδονία δεν θα δεσμευόμασταν».

«Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση που θα υπονομεύσει την έξοδο αλλά όταν έρθει το θέμα στη Βουλή θα παραμείνουμε πιστοί σε αυτό που συμφωνήσαμε με το λάο όταν εκλεγήκαμε» είπε ακόμα ο Πάνος Καμμένος ωστόσο πρόσθεσε ότι «εγώ το χέρι μου να το σηκώσω προκειμένου να γίνει δεκτή η ένταξη ενός κράτους με τον όρο Μακεδονία δεν θα το σηκώσω ποτέ».

Ισχύουν οι δηλώσεις μου για την επέκταση των χωρικών υδάτων

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που είχε κάνει από τα Ψαρά ότι «πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα εθνικά μας ύδατα» λέγοντας ότι «ισχύουν όσα είπα για τα χωρικά υδάτα στα Ψαρά»

«Γίνεται μια σοβαρότατη επεξεργασία που έχει να κάνει και με τα χωρικά ύδατα και με την ΑΟΖ. Όσον αφορά την ΑΟΖ γίνεται ανακηρύξη και είτε γίνεται με διάταγμα είτε νόμο. Όσον αφορά το δίκαιο της θάλασσας είναι μονομερής απόφαση ενός κράτους αν θα κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού, δεν θα πω περισσότερα, αυτό είναι θέμα του υπουργείου Εξωτερικών που κάνει πολύ καλή δουλειά» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι «εάν κάποιος απειλήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας η απάντηση θα είναι άμεση και ακαριαία, οποιοσδήποτε αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία θα πάρει ισχυρή απάντηση» επιμένοντας ότι «όλοι αντιλαμβάνονται όλοι ότι πρόκειται για ομηρία των δύο στρατιωτικών».

Θα έχουμε εκπλήξεις όταν έρθει η συμφωνία με τους δανειστές

Ο Πάνος Καμμένος ερωτήθηκε και για τις περικοπές στις συντάξεις απαντώντας ότι «όλα αυτά τα πρωτοσέλιδα για κόψιμο συντάξεων και μέτρα θα είναι χαμένο μελάνι. Έχουμε πολλές εκπλήξεις. Αφήστε να τελειώσουμε με τη συμφωνία και θα δείτε ότι όλη αυτή η τρομοκράτηση στους συνταξιούχους δεν θα έρθει».

Σε ρόλο συντονίστριας η Μανταλένα Παπαδοπούλου

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ότι η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου Μανταλένα Παπαδοπούλου θα αναλάβει το ρόλο της συντονίστριας για τις τρεις εκλογικές αναμέτρήσεις (ευρωεκλογές-δημοτικές-εθνικές) προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ανακοίνωσε, δε, ότι στη θέση του εκπροσώπου τύπου τοποθετείται ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Τουρσουνίδης.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας