Ρίχνει τους τόνους κυβερνητική πηγή για Σκοπιανό - «Ψυχραιμία μέχρι τη Σύνοδο του Ιουνίου»

Τους πανυγηρικούς τόνους των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα με τον οποίο ο λόγος πλέον ανήκει στους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων, καθώς το έργο το δικό του και του ομολόγου του Ν.Ντιμιτρόφ «τελείωσε», ρίχνει κυβερνητική διαρροή στο ΑΠΕ, σύμφωνα με την οποία οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν και απαιτείται ψυχραιμία μέχρι τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου.
 
Κατά τον κ. Κοτζιά η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε επίπεδο ειδικών καθώς «τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν».
 
Όπως αναφέρει στη δήλωσή του μετά την επίλυση των ζητημάτων αυτών τα κείμενα «θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».
 
Η δήλωση του κ. Κοτζιά έχει ως εξής:
 
«Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών. Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
 
Μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».
 
Είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα η δήλωση του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε «τελικό στάδιο».
 
Ο κ. Ντιμιτρόφ εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα του ότι θα ήταν εφικτό να έχει βρεθεί μια λύση ως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, της 28ης Ιουνίου.
 
Ο ίδιος υποστήριξε ότι Κυριακή βράδυ στις Βρυξέλλες, είχε μια «καλή συνάντηση» με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, προσθέτοντας και αυτός ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο με νομικούς εμπειρογνώμονες και των δύο χωρών.
 
Κατά την εκτίμησή του, τέλος, εντός της εβδομάδας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ.
 
Κυβερνητικός αξιωματούχος: ΟΙ διαπραγματεύσεις ακόμη δεν τελείωσαν
 
Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΠΕ ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή και πως δεν τελείωσαν ακόμη: Συγκεκριμένα είπε: «Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έκαναν σημαντική πρόοδο, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν, αντιθέτως βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους», τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
«Ορισμένοι βιάζονται να πούνε χοπ, πριν ακόμη τα Σκόπια πηδήξουν το χαντάκι», σχολιάζει ο ίδιος αξιωματούχος και προσθέτει:
«Υπομονή και ψυχραιμία μ έχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου».
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Δειτε Επισης

Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ