Πρόοδος ναι, κατάληξη όχι στο ονοματολογικό

Κι οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να κάνουν αρκετά για μια αμοιβαία συμφωνία και εργάζονται σκληρά γι’ αυτό, είπε ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για την διαφορά Ελλάδας – Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, μετά την ολοκλήρωση μιάμιση μέρας συνομιλιών με τους Υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις των ομάδων εργασίας των δύο χωρών.

Οι σημερινές συνομιλίες στην έδρα του ΟΗΕ ξεκίνησαν στις 9:30 το πρωί τοπική ώρα και ολοκληρώθηκαν μιάμιση ώρα αργότερα. Εχοντας τους δύο Υπουργούς εκατέρωθεν, ο Μάθιου Νίμιτς χαρακτήρισε «πολύ μαστόρικες» (very workmanlike) τις συνομιλίες .

«Τα θέματα είναι καλά προσδιορισμένα και οι διαφορές έχουν μειωθεί. Δεν έχουμε ακόμη τελική επίλυση των θεμάτων, αλλά και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να πράξουν αρκετά για να έχουν αμοιβαία συμφωνία και εργάζονται πολύ σκληρά γι’ αυτό».
 
Ο κ. Νίμιτς είπε πως οι δύο Υπουργοί θα συνεχίσουν το διάλογο στις Βρυξέλλες. Ανέφερε πως οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί σημαντικά.
«Οι δύο πλευρές έχουν σημαντικές θέσεις και εθνικά συμφέροντα που διακυβεύονται, αλλά αναγνωρίζουν αμφότερες τη σημασία μιας αμοιβαίας συμφωνίας και είναι αποφασισμένες να το κάνουν».
 
Σε ερώτηση αν υπάρξει συνάντηση των πρωθυπουργών, ο κ. Νίμιτς είπε πως και οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί γνωρίζονται μεταξύ τους κι όταν χρειάζεται βρίσκουν τρόπο να το κάνουν. Οι κ.κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ δεν έκαναν δηλώσεις.

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν