Δύο συλλήψεις για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Στη σύλληψη των δύο προσαχθέντων στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως ύποπτοι για συμμετοχή στην χθεσινή επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 20 και 36 ετών με τον δεύτερο σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πέρασε το βράδυ, για προληπτικούς λόγους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου, επίθεση από μερίδα συμμετεχόντων στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο.

Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε στο Thestival.gr: «Οι εξετάσεις μου είναι καλές. Για προληπτικούς λόγους οι γιατροί θέλουν να περάσω το βράδυ στο νοσοκομείο. Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, αλλά δεν θέλω να κάνω άλλες δηλώσεις. Θα τα πούμε τη Δευτέρα».

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον χτύπησαν, ο δήμαρχος είπε: «Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση».

Λίγο πριν τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας για το περιστατικό, ενώ κατάθεση έδωσε και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας.

Εκεί αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και τους ίδιους τους Ποντίους, ενώ μερικοί εκ των συγκεντρωθέντων του συνέστησαν να φύγει από την εκδήλωση.

Δειτε Επισης

Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Νέα μαρτυρία για τον νεκρό στο Πασαλιμάνι-«Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Τραγωδία στον Πειραιά… Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου-«Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε» (pics)
Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι-Τρεις ελαφρά τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος (pics)
Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία και ξεκινά το ταξίδι της για το Παρίσι
Με Παπανώτα, Αντώναρο και Μάριο Αθανασίου η λίστα των 35 υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη
Έλον Μασκ: Η Ελλάδα βιώνει κατάρρευση του πληθυσμού της
Ατύχημα με ανοιχτό διώροφο τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα-Έξι τραυματίες