Γιούνκερ: Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα

«Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα. Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι τα κράτη πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους για τη μείωση του χρέους, ενώ υπογράμμισε ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές.

Καταβάλλουμε προσπάθεια, ώστε η έξοδος να είναι η πιο καθαρή. Καμία προληπτική γραμμή, συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέφθασε στη Βουλή όπου και τον υποδέχθηκε από την είσοδο της Λ. Αμαλίας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Αμέσως μετά οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που υποδεχόμαστε τον πρόεδρο της Επιτροπής τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η χώρα μας σε τρία χρόνια θα γιορτάσει τα 200 χρόνια της εθνικής ανεξαρτησίας και το Κοινοβούλιο είναι από τα αρχαιότερα της Ευρώπης. Έχει ζήσει ευτυχείς και δραματικές στιγμές. Είμαστε πολύ ευτυχείς που σήμερα είναι μαζί μας και θα είναι ο πρώτος αξιωματούχος της ΕΕ που θα απευθύνει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, πρώτον που βρίσκομαι στην Ελλάδα, δεύτερον που βρίσκομαι στην Αθήνα και τρίτον που βρίσκομαι στο Κοινοβούλιο ή μάλλον θα έπρεπε να το πω αντίστροφα: Πρώτον που βρίσκομαι στο Κοινοβούλιο, δεύτερον που βρίσκομαι στην Αθήνα και τρίτον που βρίσκομαι στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.​

Ο πρόεδρος της Βουλής δώρισε στον κ. Γιούνκερ μεταξοτυπία του Νίκου Εγγονόπουλου με την «Αρπαγή της Ευρώπης» και τον Επιτάφιο Λόγο του Περικλή στη γαλλική γλώσσα.

Σε ομιλία του στην ειδική συνεδρίαση του σώματος, ο κ. Γιούνκερ είπε πως «η Ελλάδα είναι πρώτη στην αξιοποίηση του προγράμματος Γιούνκερ», προσθέτοντας ότι «τον ερχόμενο Αύγουστο ξεκινάει μία νέα εποχή για την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα είναι μεγάλο έθνος, στο οποίο οι Ευρωπαίοι χρωστάμε πολλά. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πυλώνες της σταθερότητας στα Βαλκάνια» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής.

Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού» και επισήμανε: «Πρέπει οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία