Eπίσημη επίσκεψη Γιούνκερ στην Αθήνα - Βλέπει Τσίπρα

Επίσημη επίσκεψη στη Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ θα απευθυνθεί και προς την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μία μόλις μέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, στο οποίο η Αθήνα θα καταθέσει προς τους εταίρους της το σχέδιο αναπτυξιακής στρατηγικής της Ελλάδας για τη μεταμνημονιακή περίοδο.

Στην ελληνική κυβέρνηση επιθυμούν όπως η επίσκεψη του κ. Γιούνκερ συνδυαστεί και με δηλώσεις στήριξης της Αθήνας για μια «καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα στήριξης στο τέλος Αυγούστου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα τεθούν οι εξελίξεις στην οικονομία, ζητήματα απορρόφησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η περαιτέρω αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του πακέτου Γιούνκερ.
Τσίπρας και Γιούνκερ θα συζητήσουν για την πορεία των τελικών διαπραγματεύσεων για την τέταρτη αξιολόγηση, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα της ανάγκης υλοποίησης των δεσμεύσεων των εταίρων για τη βιωσιμότητα του χρέους στη βάση της απόφασης του Eurogroup του Ιουλίου του 2017.

Επιπλέον, στην ατζέντα θα βρεθούν και οι πρωτοβουλίες για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης ενώ πέραν της οικονομίας θα συζητηθούν και ζητήματα των περιφερειακών εξελίξεων (Τουρκία και Δυτικά Βαλκάνια), των ευρωτουρκικών σχέσεων, καθώς και του προσφυγικού.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας