Όχι συμβουλίου εφετών στην έκδοση Τούρκου φοιτητή

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε, τη Δευτέρα, το αίτημα των τουρκικών Αρχών για την έκδοση του Aγκαρμίς Μπουράκ, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Λάρισας, μετά τη σύλληψή του, τον περασμένο Νοέμβριο, στην Αθήνα, μαζί με άλλους οκτώ Τούρκους πολίτες.

O 24χρονος Τούρκος διέμενε εδώ και 17 χρόνια στην Ολλανδία, όπου είναι πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά στο δικαστήριο τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι τουρκικές Αρχές για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης για την έκδοσή του, ο Aγκαρμίς Μπουράκ δήλωσε ότι επιθυμεί να γυρίσει στην Ολλανδία για να συνεχίσει τις σπουδές και την εργασία του. Παράλληλα υποστήριξε ότι οι τουρκικές Αρχές τον διώκουν εξαιτίας των αγώνων του για τη δημοκρατία.

Επιπλέον, διατύπωσε την πεποίθηση ότι η έκδοσή του στην Τουρκία θα σήμαινε τον κίνδυνο να υποστεί βασανιστήρια. Κατά τη διάρκεια της δίκης, κατέθεσαν δύο μάρτυρες, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η πολιτική κατάσταση στη Τουρκία είναι αρνητική, καθώς και ότι ο εκζητούμενος κινδυνεύει να υποστεί βασανιστήρια.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος της Τουρκίας για την έκδοση του 24χρονου με το σκεπτικό ότι η κατάσταση στην γειτονική χώρα είναι αρνητική αναφορικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη απορριπτική απόφαση του Συμβούλιο Εφετών Λάρισας σε αίτημα της Τουρκίας για έκδοση Τούρκου κρατουμένου, καθώς τη Μεγάλη Εβδομάδα υπήρξε αρνητική απόφαση και για την έκδοση του αρθρογράφου Αλί Εκράμ Γκοκόγλου, ο οποίος κρατείται επίσης στις φυλακές Λάρισας.

Δειτε Επισης

Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο-Επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στην Πάρο, καίει κοντά σε σπίτια-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
«Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη»-Στις 60 οι συλλήψεις
Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεύθυνος οδηγός λεωφορείου στην Ελλάδα παίζει με το κινητό την ώρα διαδρομής
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
NAVTEX Τουρκίας για νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο