Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο νομό Ηλείας

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν επί ώρες στην περιοχή Φρίξα της Ηλείας, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στην περιοχή βρίσκονται 76 πυροσβέστες με 36 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο, προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο δύο πύρινα μέτωπα που βρίσκονται μέσα σε χαράδρα.

Ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας-Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «είχαμε μια αναζωπύρωση σε ένα δύσβατο σημείο, κοντά στην Φρίξα και οι πυροσβέστες επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην πάρει έκταση».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε ότι δεν έχουν καεί σπίτια, έχουν ωστόσο καταγραφεί κάποιες ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού στην κοινότητα της Νέας Σκυλλουντίας, και επίσης έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα.

Το απόγευμα της Δευτέρας συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου 46χρονος αλλοδαπός με την κατηγορία της πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, που εκδηλώθηκε στην αγροτοδασική έκταση της Φρίξας Ηλείας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ο άνδρας θα οδηγηθεί την Τρίτη, στις 10:00 π.μ., ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Δειτε Επισης

Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας