Καμμένος: Θα συντρίψουμε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία

Σαφή μηνύματα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες τόσο στο Αιγαίο, όσο και την κυπριακή ΑΟΖ, περιελάμβαναν τα μηνύματα της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Παράλληλα, όλοι τόσο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκαν στην ανάγκη της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτών, που συνεχίζουν να κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

 «Θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης. 

"Είμαστε έθνος και λαός της ειρήνης, της φιλίας και της δημοκρατίας, που αυτονοήτως έχουν ως βάση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους. Είμαστε όμως, κατά την ιστορική μας Κληρονομιά, λαός και έθνος που θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε.

Από το ακριτικό νησί των Ψαρών, όπου παρευρέθη στους εορτασμούς της εθνικής επετείου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Άγκυρα να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Η σκέψη όλων είναι σε αυτούς, είπε, και «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα, διαβεβαίωσε.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, μετά το πέρας της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα. «Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Όσοι σκέφτονται μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες πρέπει να θυμούνται το 1821: Πως ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και τη συνέτριψε», είπε ο κ. Καμμένος.

Διαβεβαίωσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εδαφική ακεραιότητα». Αναφερόμενος στους δύο  Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Ζητώ τη στήριξη των φίλων και συμμάχων για την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Αδριανούπολης. Δεν φτάνουν απλά οι δηλώσεις. Χρειάζονται πράξεις. Τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους. Θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε την απελευθέρωσή τους», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε την Ορεστιάδα σημείωσε: «Σήμερα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα, τόπο καταγωγής και κατοικίας ενός εκ των δύο αξιωματικών μας, που κρατούνται ακόμα σε τούρκικες φυλακές. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί μας, το συντομότερο στην πατρίδα».

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία