Καμμένος: Αφιερωμένη στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία η εθνική επέτειος

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, επισημαίνει στην ημερήσια διαταγή του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ο Υπουργός Εθνικής `Αμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, "σήμερα η σκέψη μας είναι στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, σε κατάσταση ομηρίας. Οι προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση της άμεσης επανόδου τους στην πατρίδα συνεχίζονται και ελπίζουμε να τους έχουμε σύντομα κοντά μας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς", σημειώνει ο Υπουργός Εθνικής `Αμυνας.

Παράλληλα, αναφέρει πως η Ελλάδα "εφαρμόζει πάντα το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, και είναι υπόδειγμα κράτους που υλοποιεί την καλή γειτονία και φιλία στην περιοχή. Αντίθετα η Τουρκία παρεκκλίνει πολλές φορές από τις συνηθισμένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε μεθοριακές καταστάσεις μεταξύ γειτονικών κρατών".

Εμείς, υπογραμμίζει ο κ. Καμμένος, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών, αλλά να θυμούνται όλοι, φίλοι και εχθροί, ότι δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τους αγωνιστές του 1821 και το έχουμε αποδείξει σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας.

Επίσης, "σήμερα, ημέρα μνήμης και τιμής του έθνους, μην ξεχνάμε ότι στην Κύπρο εξακολουθεί η ξένη στρατιωτική κατοχή σε ένα τμήμα της, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Η δίκαιη και βιώσιμη λύση για όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι μια ενωμένη και ελεύθερη Κύπρος, με την ολοκληρωτική κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων", επισημαίνει.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι