Αλλάζουν τροπάριο οι Τούρκοι

 

Θέατρο του παραλόγου η τουρκική στάση μετά και την κλιμακούμενη πρόκληση που επέδειξε η Άγκυρα τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, με αποκορύφωμα την εσκεμμένη όπως φάνηκε εμβόλιση σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.

Σήμερα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κατηγορεί για μη ειρηνική στάση τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και αναφέρει ότι αντιμετωπίζει τις τελευταίες του δηλώσεις, με ανησυχία και λύπη. 

Παρά την πρόσφατη σφοδρή προκλητικότητα των Τούρκων στα Ίμια, η Άγκυρα έρχεται με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας να υπενθυμίσει ότι "μόλις πριν μερικές ημέρες οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και είχε τονιστεί η ανησυχία της Τουρκίας για την ένταση που υπάρχει στο Αιγαίο με την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, καθώς και η προσδοκία της Τουρκίας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από την Ελλάδα για την αποκλιμάκωση της έντασης". Και συνεχίζουν λέγοντας ότι "παρά τη διαφορά απόψεων τελικά η συνομιλία έγινε σε θετικό κλίμα και επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων δια του διαλόγου και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης". 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε αυτό το πλαίσιο οι Τούρκοι τονίζουν για άλλη μια φορά ότι η η χώρα τους στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. “Αλλά, δυστυχώς φαίνεται ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση ανεύθυνη, μη ειρηνική και που ξεπερνάει τα όρια”, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο καλεί στην ανακοίνωσή του τον Έλληνα Υπουργό "να συνετιστεί και να κινείται με βάση τι επιθυμίες των δύο Πρωθυπουργών". 

Δειτε Επισης

Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική