«Ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος» λένε τα μέλη του πληρώματος

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη φωτογραφία με τις ζημιές που έχει υποστεί το σκάφος του Λιμενικού μετά το χτύπημα που δέχθηκε από την τουρκική ακταιωρό στα Ιμια.

Το militaire.gr, που δημοσίευσε και τη φωτογραφία, επικαλείται πηγές του Λιμενικού Σώματος που υποστηρίζουν: «Ήθελαν να προκαλέσουν πολύ σοβαρό επεισόδιο, ακόμη και βύθιση του σκάφους».

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στην πρύμνη του σκάφους (που είναι σε υπηρεσία μόλις έναν χρόνο) σοκάρουν. Μάλιστα λιμενικοί μιλάνε ακόμα και για επιχείρηση βύθισης του σκάφους «Γαύδος».

Το τουρκικό σκάφος UMUT είναι σχεδόν διπλάσιο από το σκάφος του Λιμενικού 090. Ο Τούρκος κυβερνήτης με πρόσω ολοταχώς έπλευσε προς το ελληνικό σκάφος «στοχεύοντας» ακριβώς στη μέση! Ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους, που ήταν «ακίνητο», αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και λίγο πριν γίνει ο εμβολισμός έδωσε εντολή για πρόσω ολοταχώς. Έτσι δέχτηκε το χτύπημα στην πρύμνη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως ήταν μία επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας. 

«Το σκάφος του Λιμενικού ήταν στα χωρικά μας ύδατα στο πλαίσιο περιπολίας και η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος. Η τουρκική ακταιωρός με τον τρόπο που κινήθηκε και πέραν των εθνικών συνόρων τους και πέραν των κανόνων ναυσιπλοΐας, τους παραβίασε. Πιστεύω ότι ήταν μια ενέργεια η οποία ήταν επιθετική. Εμείς ως κυβέρνηση διαφυλάτττουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, βρισκόμαστε εκεί και θα βρισκόμαστε εκεί. Προασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και παρακολουθούμε με ψυχραιμία», είπε ο κ. Σαντορινιός.

Δειτε Επισης

Κατέρρευσε κτήριο στο Πασαλιμάνι-Έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους
Σήμερα η Τελετή Αφής-Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Με Παπανώτα, Αντώναρο και Μάριο Αθανασίου η λίστα των 35 υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη
Έλον Μασκ: Η Ελλάδα βιώνει κατάρρευση του πληθυσμού της
Ατύχημα με ανοιχτό διώροφο τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα-Έξι τραυματίες
Σε καθεστώς ομηρίας κρατούσε την σύντροφό 54χρονος στη Θεσσαλονίκη-Τον κατήγγειλε για βία
Θύμα οπαδικής βίας 17χρονος στην Πάτρα-Τον χτύπησαν και του έβγαλαν την μπλούζα
Εντοπίστηκαν 59,5 κιλά κοκαΐνης σε κρύπτη εντός φορτηγού ψυγείου στην Ηγουμενίτσα
Εφιάλτης για 35χρονη στην Καλαμάτα- 29χρονος αποπειράθηκε να τη βιάσει στον σιδηροδρομικό σταθμό