Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια για την Ελλάδα

 

Επίσημη συνάντηση είχαν το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.

Υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Π. Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του στην προσπάθεια της Ελλάδας για το τέλος του προγράμματος στήριξης, αλλά και για την έναρξη της διαδικασίας ελάφρυνσης του χρέους, η οποία, όπως σημείωσε ο Έλληνας Πρόεδρος «αποτελεί υποχρέωση των εταίρων μας».

«Θέλω να γνωρίζετε πως ό,τι έχετε κάνει για την Ελλάδα είναι κάτι το οποίο αφορά την Ευρωζώνη γενικότερα. Η περίπτωση της Ελλάδας αφορά την συνοχή της Ευρωζώνης. Ήταν ένα δείγμα γραφής, έστω και καθυστερημένα, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι έχει τους μηχανισμούς για ν’αντιμετωπίζει τις κρίσεις. Θέλω δε να επισημάνω πόσο δικαιώνεσθε στις θέσεις τις οποίες έχετε υιοθετήσει, ως αρμόδιος Επίτροπος», σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και υποστήριξε ότι η έξοδος από το πρόγραμμα διαφαίνεται και μάλιστα με καλές συνθήκες. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι παραμένουν δύο ζητήματα: Το πρώτο, σχετικά με την επίβλεψη μετά το πρόγραμμα και το δεύτερο, για το χρέος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα ευοδωθούν οι προσπάθειές μας.

«Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους ποια θα είναι η στρατηγική που θα υιοθετήσουν για την έξοδο από το πρόγραμμα και για την μετά το πρόγραμμα ζωή τους» σημείωσε ο Επίτροπος.

Ο κ. Μοσκοβισί θα έχει σήμερα συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια»

«Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια»: την κατηγορηματική αυτή δήλωση κάνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους έχει ήδη ξεκινήσει.

Αναλυτικά, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ λέει για την ελληνική κρίση, «τώρα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ», χαρακτηρίζοντας «καλό οιωνό» την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά», είναι η άποψή του.

Υπογραμμίζει δε, την επιθυμία του να γίνει η Ελλάδα, μετά το πρόγραμμα, «μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» και στέλνει το προσωπικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό, μέσα από το ΑΠΕ/ΜΠΕ, «τώρα είναι η ώρα για μια τελική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και να στραφούμε προς ένα πιο ήρεμο και φωτεινό μέλλον».

Μιλά επίσης, στο Πρακτορείο για την «πολύ καλή» συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, με τη χαρακτηριστική φράση, «πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, μαζί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Το Ισραήλ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για την επίθεσή του στο Ιράν και δεν την έγκρινε
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...