Στο Νταβός με κρίσιμες συναντήσεις για το Σκοπιανό ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Νταβός μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στις διαδικασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, έχοντας στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεών του το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει, κατά την τριήμερη παραμονή του στην Ελβετία, συναντήσεις με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί. Ειδικά μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους αλλά και της επόμενης μέρας η οποία περιλαμβάνει την τέταρτη αξιολόγηση και το τέλος του ελληνικού προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο.

Στην Αθήνα θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμη τη συνάντηση της Τετάρτης με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και σημειώνουν την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης των Σκοπίων και τη διάθεση συνεννόησης και συμβολής στην αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό, σε αντίθεση, όπως σημειώνουν, με τον αλυτρωτισμό που εξέφρασαν οι προκάτοχοι του κ. Ζάεφ.

Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας περιμένει να δει αυτή τη διάθεση και στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών και υπογραμμίζουν ότι η Αθήνα έχει εκφράσει με καθαρότητα τη θέση της η οποία είναι σύνθετη ονομασία, κοινή έναντι όλων (erga omnes) και φυσικά απόρριψη κάθε αλυτρωτισμού από την πλευρά της πΓΔΜ.

Τέλος, στο Νταβός ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση κ. Χαν αλλά και τον Αλβανό ομόλογό του με τους οποίους θα συζητήσει τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων.

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία