Ποίος ήταν ο γνωστός Στεφανάκος που γάζωσαν – Η δράση του στο κόσμου του εγκλήματος

Μαφιόζικη εκτέλεση με θύμα τον γνωστό άνθρωπο της νύχτας Βασίλη Στεφανάκο στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στη λεωφόρο Αθηνών 402 στο Χαϊδάρι, έξω από το σπίτι του, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα γάζωσαν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο Βασίλης Στεφανάκος.

Ο Βασίλης Στεφανάκος, οδηγούσε μια BMW η οποία κατά πληροφορίες έφερε θωράκιση, όχι όμως τόσο ισχυρή ώστε να «αποτρέψει» τις σφαίρες του καλάνισκοφ.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, όντας καταδικασμένος για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Ποιος ήταν ο Στεφανάκος

Πρόκειται για τον πιο γνωστό βαρυποινίτη της Ελλάδας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός στην εντυπωσιακή απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού ανέπτυξε σχέσεις με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που σε παλιότερη ανακοίνωσή τους έγραφαν: «Τη φιλία αυτή θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο γιατί δεν χωράει σε ταμπέλες ‘τρομοκρατών’ ή ‘ποινικών’ που μας αποδίδουν τα δικαστήρια και τα δημοσιεύματα».

Η σύλληψή του Στεφανάκου είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2008 στο Χαϊδάρι. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διέρρευσαν τότε σε επίορκους αστυνομικούς που φέρονταν να συνεργάζονται μαζί του ότι θα παρακολουθούν κηδεία συγγενικού του προσώπου στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Στεφανάκος να χαλαρώσει τα μέτρα ασφαλείας του και έτσι οι αστυνομικοί να καταφέρουν να τον συλλάβουν χωρίς αντίσταση κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.

Δειτε Επισης

Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία