Ελλάδα: Τα τρακτέρ σε θέση μάχης

 Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν αγρότες και επιστημονικοί φορείς, οι οποίοι αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι Έλληνες αγρότες να κλείνουν την εθνική οδό στα Τέμπη όπου βρίσκονται ήδη πάνω από 1.000 τρακτέρ, ενώ προειδοποιούν και για αποκλεισμό των συνόρων στα τελωνεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες  της διαδικτυακής imerisia.gr, περίπου 7.000 τρακτέρ έχουν παραταχθεί σε κρίσιμους εθνικούς κόμβους και προχωρούν σε αποκλεισμούς μετά και το νέο «ναυάγιο» στο οποίο οδηγήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών - Κτηνοτρόφων - Αλιέων.

Χθες έγινε «πρόβα» με δίωρους αποκλεισμούς της Εγνατίας Οδού σε διάφορα τμήματα αλλά και στο εθνικό δίκτυο, ενώ έκλεισε για δύο ώρες και το τελωνείο Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.


Κρέμασαν τις γραβάτες

Περίπου 7.000 άτομα διαδήλωσαν χθες ενάντια στο ασφαλιστικό στο συλλαλητήριο που κατέληξε στο Σύνταγμα μετά από στάση στο Υπουργείο Εργασίας. Η μαζική πορεία των επιστημόνων κατέληξε μπροστά από τη Βουλή όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές και όλος ο επιστημονικός κόσμος συμμετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο. Οι διαδηλωτές φθάνοντας στη Βουλή κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στους θάμνους που βρίσκονται μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τελικής πτώσεως, για να μην αναγκαστούν οι νέοι επιστήμονες να πάρουν τον δρόμο εκτός Ελλάδας.

Έρχονται κι άλλες απεργίες

Αποχή όλων των ιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2016 και προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Παράλληλα, οι γιατροί θα συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξαν για τις 4 Φεβρουαρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Νέα απεργία για 27 και 28 Ιανουαρίου και συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου με προοπτική κλιμάκωσης κατά την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Την κήρυξη πανελλαδικής 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 (από 06.00 της Πέμπτης) σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) διεκδικώντας την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου.
 
 

Δειτε Επισης

Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό