Τσίπρας: Το 2016 η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα

Την πεποίθηση του ότι το 2016 θα είναι η χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα «θα προκαλέσει έκπληξη στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι το 2015 ήταν «χρονιά προκλήσεων για την Ελλάδα και την Ευρώπη», όμως τόνισε ότι πλέον το μέλλον επιφυλάσσει «μεγάλες ευκαιρίες» και «θετικές προοπτικές» για την ελληνική οικονομία.
Ο πρωθυπουργός επανάλαβε το μήνυμα που προσπάθησε να περάσει στις συναντήσεις του με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί και τον γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δώσει περαιτέρω ώθηση στην οικονομία, η οποία βρίσκεται σε ένα «κρίσιμο» σημείο για την ανάκαμψη.

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να κάνει κάποια συγκεκριμένη εκτίμηση για το πόσο θα διαρκέσουν οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, όμως εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι εταίροι μας θέλουν μία έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης». «Καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας», προσέθεσε, συμπληρώνοντας ότι είναι «λίγο πιο αισιόδοξος» σε σχέση με το παρελθόν.

Απευθυνόμενος σε δυνητικούς επενδυτές, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχουν «πολύ καλά σινιάλα» σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, επικαλούμενος τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης ότι το 2015 δεν υπήρξε ύφεση – παρά τις αρχικές προβλέψεις για μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ – και ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο τέλος του πρώτου φετινού εξαμήνου.

«Πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ακόμα ότι η χώρα μας κατάφερε να απορροφήσει το 97% των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών κονδυλίων τον περασμένο χρόνο.

Οι πιο κρίσιμες επαφές του κ. Τσίπρα πάντως έρχονται την Πέμπτη, καθώς θα συμμετάσχει σε πάνελ μαζί με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Θα ακολουθήσει συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τη στιγμή που ακόμα βρίσκεται «στον αέρα» ο ρόλος του Ταμείου στο τρίτο Μνημόνιο, ενώ παράλληλα το ΔΝΤ φέρεται να έχει σοβαρές ενστάσεις για τις ελληνικές προτάσεις πάνω στο ασφαλιστικό.
ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή
Το συγκλονιστικό γράμμα της 12χρονης στον Κολωνό-«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου»