Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης της απόφασης για άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό

Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς: αυτό κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες

Αναλυτικά, «ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών», επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Αγκυρα για απόφαση ασύλου: 'Δεν ωφελεί κανέναν μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία συνωστίζονται τρομοκράτες' 

Χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την Ελλάδα έπειτα από την απόφαση ελληνικού δικαστηρίου να δώσει άσυλο σε ένας από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα, έπειτα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία. 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η απόφαση θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις, αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν έδειξε την αναμενόμενη υποστήριξη και συνεργασία ως χώρα σύμμαχος στο θέμα της τρομοκρατίας. “Αυτή η απόφαση ελήφθη με πολιτικά κριτήρια”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε ότι “δεν ωφελεί κανέναν μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία συνωστίζονται οι τρομοκράτες”.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι “δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάθε ένας 'φετουλαχιστής' που αφήνεται ελεύθερος”.

“Εμείς έχουμε χρέος να τους προειδοποιήσουμε από τώρα φιλικά αλλά δεν είναι καθόλου φιλική στάση η  απόδοση ασύλου. Μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία να συνωστίζονται οι τρομοκράτες δεν ωφελεί κανέναν. Οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους σήμερα είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε”, ανέφερε.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Με πολιτικά κριτήρια η απόφαση της Αθήνας για χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με γραπτή ανακοίνωσή του αντέδρασε στην απόφαση της 3ης ανεξάρτητης δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου να παράσχει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Στην ανακοίνωση, η απόφαση χαρακτηρίζεται απόφαση που ελήφθη με πολιτικά κριτήρια. Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής: "H Ελλάδα που έδωσε άσυλο σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με αυτήν της την απόφαση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και υποθάλπει πραξικοπηματίες", ισχυρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Προσθέτει ακόμη ότι "Η Ελλάδα που εμπόδισε τους εγκληματίες, οι οποίοι είχαν στόχο την δημοκρατική τάξη και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης της χώρας μας, δεν επέδειξε τη συμπαράσταση και συνεργασία που περιμένουμε από σύμμαχο χώρα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος".

"Η απόφαση αυτή που πιστεύουμε ότι έχει ληφθεί με πολιτικά κριτήρια, αναμφίβολα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε περιφερειακά θέματα", καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Δειτε Επισης

Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων