Βόζεμπεργκ στον Reporter: Ο Κυριάκος δεν είναι η απάντηση στον Τσίπρα

Ως "θετική εξέλιξη" εκλαμβάνει την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε στον Reporter.com.cy η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει δείγματα γραφής ως ένας φιλελεύθερος ευρωπαίος πολιτικός, ο οποίος τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και της ελεύθερης οικονομίας.

Επιπλέον, είπε η κ. Βόζεμπεργκ, η εκλογή Μητσοτάκη άλλαξε το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, θα υπάρξει μια οριστική μεταβολή προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για να γυρίσει η χώρα στην κανονικότητα.

Στο τιμόνι της κεντροδεξιάς βρίσκεται πλέον ένας εγνωσμένος μεταρρυθμιστής, κλασικός ευρωπαίος φιλελεύθερος πολιτικός και ως εκ τούτου, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Ερωτηθείσα αν ο Μητσοτάκης είναι η απάντηση στον Τσίπρα, η κ. Βόζεμπεργκ απάντησε ότι δεν είναι η «απάντηση» στον Τσίπρα, αλλά είναι ένας διαφορετικός πολιτικός, υπό την ηγεσία του οποίου θα έχουμε μια ολοκληρωμένη κοστολογημένη πρόταση εξουσίας και μια διαφορετική άσκηση πολιτικής, που θα μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. 

Είμαστε αισιόδοξοι με την εκλογή Μητσοτάκη, είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, και συμπλήρωσε ότι τα μικρότερα κόμματα στην Ελλάδα ανησύχησαν σοβαρά από αυτή την εξέλιξη. Επεξηγώντας τη θέση της, η κ. Βόζεμπεργκ ανέφερε ότι υπό την ηγεσία Μητσοτάκη, η ΝΔ θα κάνει άνοιγμα προς το κέντρο ώστε οι πολίτες που μας γύρισαν την πλάτη να επιστρέψουν. 

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται στη θέση του Αντιπροέδρου το κόμματος, η ευρωβουλευτής είπε ότι ένα μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς, όπως είναι η ΝΔ, προσεγγίζει από το κέντρο μέχρι τη δεξιά και τόνισε ότι τα ακραία στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. 
 
 
 

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία