Τραγωδία στην Κατερίνη: Πατέρας και κόρη έσβησαν πριν ανοίξουν την μπαλκονόπορτα για να πάρουν αέρα

Ενας άνδρας 78 ετών, μία 43χρονη γυναίκα και ένας 81χρονος είναι οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε 5όροφη πολυκατοικία στην Κατερίνη, στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα άτομο ανασύρθηκε απανθρακωμένο από διαμέρισμα του 1ου ορόφου της πολυκατοικίας, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 76, από όπου ξεκίνησε η φωτιά. Ακόμη δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Πρόκειται για τον αδερφό του και την ανιψιά του. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 78χρονος ιδιοκτήτης του 1ου ορόφου κοιμήθηκε και λίγο πριν της πέντε τα ξημερώματα ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα του πιθανόν από το υπνοδωμάτιο του.

Τον 78χρονο βρήκαν απανθρακωμένο στο υπνοδωμάτιο του γεμάτο με αποκαΐδια της ξύλινης ντουλάπας ενώ στον 2ο όροφο ζούσε ο 82χρονος αδερφός του με την κόρη του 45 χρόνων οι οποίοι προσπάθησαν να ανοίξουν την τζαμαρία της μπαλκονόπορτας για να μπει αέρας, αλλά ήταν αργά καθώς εισέπνευσαν τις αναθυμιάσεις και δηλητηριάστηκαν.

Οι εικόνες ήταν πολύ σκληρές και για τους ίδιους τους άντρες της πυροσβεστικής που βρήκαν πατέρα και κόρη διπλά-δίπλα εκατοστά μακριά από την τζαμαρία της μπαλκονόπορτας.

Από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, τραυματίστηκε και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, ο υποδιοικητής του σταθμού της Κατερίνης καθώς εισέπνευσε τις αναθυμιάσεις ενώ χτύπησε και στα πλευρά του.

Συνολικά οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οκτώ άτομα από την πολυκατοικία τα οποία είχαν βγει στα μπαλκόνια της πολυκατοικίας προκειμένου να αποφύγουν τις έντονες αναθυμιάσεις.



Δείτε το βίντεο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Κλείνει οριστικά η υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά-Το εύρημα που άλλαξε τα δεδομένα
Νέες προκλήσεις από Άγκυρα-«Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα
Νέος αποκαλυπτικός διάλογος του για τη γυναικοκτονία της Κυριακής-«Είναι συνάδελφος;»
Επτάχρονος ξυλοκόπησε άγρια οκτάχρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok-Ήθελε… views
Άγριο οικογενειακό επεισόδιο σε νεκροταφείο στην Ελλάδα-Άρπαξε μαρμάρινο σταυρό και χτύπησε τη νύφη του
Νέα καταγγελία για τα Τέμπη-«Ο σταθμάρχης ήταν μαζί με μία ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο»
Σαφάρι ελέγχων από την ΕΕ στους influencers-Στη λίστα για παραπλάνηση των καταναλωτών και 20 Έλληνες