«Εμπόλεμη ζώνη» το Ειρηνοδικείο Αθηνών: Ξύλο, χημικά και τραυματίες

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα της Τετάρτης το Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου έχουν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων. Διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους μέλη του «Δεν Πληρώνω» του ΠΑΜΕ της ΛΑΕ αλλά και άλλων συλλογικοτήτων  να εισέλθουν στο κτίριο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως. 

Οι πρωτοφανείς εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ ΜΑΤ και συλλογικοτήτων, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ακόμη και μέσα στην αίθουσα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και τραυματίες, ανάμεσά τους και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας της αφόρητης κατάστασης που δημιουργήθηκε από τα χημικά. Ο κ. Μπαρτζώκας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό 

Νωρίτερα, αλληλέγγυοι  άδειασαν πυροσβεστήρες στους αστυνομικούς οι οποίοι τους απάντησαν με χημικά. Στην προσπάθεια των συλλογικοτήτων να εισβάλλουν στο χώρο του Ειρηνοδικείου απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ και ακολούθησαν επεισόδια από τα οποία υπήρξαν τραυματισμοί. Ένας από αυτούς σε δηλώσεις του, κρατώντας το κεφάλι του από τα αίματα είπε: «Μου έσπασαν το κεφάλι, επιφυλάσσομαι να ρίξω μαχαιριές».  

Δείτε τις πρωτοφανείς εικόνες: 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς 

Νωρίτερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έγινε έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οδό Ακαδημίας 31 όπου είχαν παραταχθεί δύο διμοιρίες με άντρες των Υ.ΜΕ.Τ. Στην κινητοποίηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών παραβρέθηκε και ο γραμματέας της ΛΑΕ  Παναγιώτης Λαφαζανης που μίλησε για χούντα πλειστηριασμών.

«Στην χώρα υπάρχει μια χούντα πλειστηριασμών που συναποτελείται από τους Τσίπρα - Κοντονή - Τόσκα - Τσακαλώτο, τον Ρούσκα και τα "κοράκια" που συνιστούν την κλίκα του και τους τραπεζίτες». Ο γραμματέας της ΛΑΕ τόνισε ότι «τα σχέδια τους δεν θα περάσουν. Το κίνημα είναι εδώ αποφασισμένο να τα ματαιώσει».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε και τα ΜΜΕ για συκοφαντία ότι δήθεν η κινητοποίηση γίνεται για να γλυτώσουν από τον πλειστηριασμό ακίνητο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. «Η κινητοποίησή μας δεν απέβλεπε να ακυρώσει τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό αλλά στρεφόταν ενάντια στην αδιαφανή και αντιδημοκρατική μεθόδευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που στην αρχή ξεκινούν αποπροσανατολιστικά με μεγάλα ακίνητα αλλά στη συνέχεια θα επιτεθούν στην λαϊκή περιουσία». ανέφερε. 

Ενταση με τα ΜΑΤ και στη Θεσσαλονίκη  

Στη Θεσσαλονίκη  ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Αριστοτέλους  μεταξύ μελών του συντονισμού κατά των πλειστηριασμών και ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν εντός των γραφείων, ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ , με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί  έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό φώναζαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών ενώ κόλλησαν αφίσες στην είσοδο του υπουργείου, ανήμερα της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αυτή  την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από την τράπεζα της Ελλάδος και με πορεία θα καταλήξουν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Πηγή: The Toc 

Δειτε Επισης

Σημαντική πρόοδος στη Θετική Ατζέντα, λένε οι ΥΦΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας
ΒΙΝΤΕΟ: Στον δρόμο για το Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα
Απολύθηκαν πέντε δικαστές στην Ελλάδα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει
Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Στην Εισαγγελία παρέδωσε το ΥΠΕΣ Ελλάδας το πόρισμα για διαρροή email αποδήμων
Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών
Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα