Τραγωδία δίχως τέλος για την Μάνδρα Αττικής - Στους 23 οι νεκροί

Νεκρός και σε προχωρημένη αποσύνθεση εντοπίστηκε και το 22ο θύμα από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Μάνδρα στις 15 Νοεμβρίου. Εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία κάτω από όγκους λάσπης και φερτών υλικών, εξωτερικά της μάντρας του αμαξοστασίου του Δήμου Μάνδρας.

Εντοπίστηκε δηλαδή στην ίδια περιοχή που εντοπίστηκαν και όλα τα τελευταία θύματα, αφού οι χείμαρροι κατέληγαν τόσο στο αμαξοστάσιο όσο και στο ρέμα του Σαρανταπόταμου, στις εκβολές του οποίου και στον κόλπο της Ελευσίνας είχαν εντοπιστεί από το Λιμενικό δύο από τα θύματα.
Με το πέρας της επιχείρησης ανάσυρσης η σορός θα μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο για να γίνει μία προσπάθεια αναγνώρισης, αν αυτό είναι εφικτό, ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται όντως για τον τελευταίο αγνοούμενο που αναζητούσε η Πυροσβεστική και που μάρτυρες τον είχαν δει τελευταία φορά στις καντίνες.

Δυστυχώς όμως κατέληξε και η ηλικιωμένη που νοσηλευόταν επί  τουλάχιστον 10 ημέρες στη ΜΕΘ του Θριάσιου Νοσοκομείου, φτάνοντας έτσι πλέον τους 23 νεκρούς από την φονική πλημμύρα.

Η τραγική λίστα των θυμάτων
Τους 23 έφτασαν οι νεκροί εκ των οποίων (6 γυναίκες και 17 άντρες)-Ηλικίες αναφέρονται μόνο σε όσους έχουν ταυτοποιηθεί ή για όσους υπάρχει κατά προσέγγιση εικόνα:

Νεκρός άντρας σε αποσύνθεση εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από την Πυροσβεστική, από σορό με φερτά υλικά και μπάζα, εξωτερικά της μάντρας του αμαξοστασίου του Δήμου Μάνδρας
Κατέληξε η ηλικιωμένη που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Θριάσιου Νοσοκομείου
Νεκρός άντρας 30 ετών εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική και ανασύρθηκε από σορό με φερτά υλικά και μπάζα στην περιοχή του αμαξοστασίου του Δήμου Μάνδρας
Νεκρός άντρας 83 ετών εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική και ανασύρθηκε από σορό με φερτά υλικά και μπάζα απέναντι από το αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας
Νεκρός άντρας 28 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το Λιμενικό στις εκβολές ποταμού στον κόλπο Ελευσίνας
Νεκρός άντρας  58  ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το Λιμενικό στις εκβολές ποταμού στον κόλπο Ελευσίνας
Νεκρός άντρας 38 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τους πυροσβέστες από σωρό με φερτά υλικά δίπλα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας
Νεκρός άντρας 50 ετών  εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και ανασύρθηκε από το υπόγειο του σπιτιού του στο Γεφυράκι της Νέας Περάμου
Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε ίσως από ιδιώτες και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο
Νεκρός άνδρας 30-35 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5-6 χλμ. Μάνδρας -Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρός άνδρας 70 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής
Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από  εσωτερικό χώρο επιχείρησης  στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα Αττικής
Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα,  στη Μάνδρα Αττικής
Νεκρός άνδρας περίπου 30 ετών ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 26 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας –Θηβών.
Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής
Νεκρή γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρός άντρας περίπου 50 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Ελευσίνας.
Νεκρός άντρας περίπου 80 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή των ΕΛ.ΠΕ. στο Ασπρόπυργο.
Νεκρός άντρας περίπου 45-50 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών.
Νεκρός άντρας περίπου 60-65 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρή γυναίκα 90 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικά της οικία της επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε μέσα από την οικία του επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το υπόγειο της οικίας της επί της οδού Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής.

Η πλειονότητα των τραυματιών που νοσηλεύονταν στο  Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν πλέον πάρει εξιτήριο.

Έως και 13 συλλήψεις για πλιάτσικο στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας και της Νέας Περάμου
Τις 13 έφτασαν οι συλλήψεις επιτήδειων που κάνουν πλιάτσικο σε βάρος των πλημμυροπαθών της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη κλοπών στις πληγείσες περιοχές.

Πρόσθετα, το Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφάλειας Μάνδρας λειτουργεί με αυξημένο προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες στην έκδοση Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών γνωρίζεται ότι λειτουργούν στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας-Ειδυλλίας η τηλεφωνική γραμμή 2131521657 και στο Τμήμα Ασφαλείας Μάνδρας-Ειδυλλίας η τηλεφωνική γραμμή 2131521592.

Διακοπές στην κυκλοφορία
Για λόγους οδικής ασφάλειας έως και τις 30 Νοεμβρίου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος (επιβατικά, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία, Μηχ. Έργων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θήβας, από το 5ο χλμ. (πρατήριο καυσίμων “CYCLON”) μέχρι και τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας, εδαφικής αρμοδιότητας Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Του περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών κ.λπ. υπηρεσιών, τα οχήματα που συνδράμουν στην αποκατάσταση των προκληθεισών ζημιών, τα οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους έως 3,5 τόνους, καθώς και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των μονίμων κατοίκων και εργαζομένων (εκπαιδευτικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.λπ.) σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες του Δημοσίου που εξυπηρετούνται από το ανωτέρω οδικό δίκτυο.

Επίσης για λόγους οδικής ασφάλειας, ως και τις 23 Δεκεμβρίου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος (επιβατικά, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία, Μηχ. Έργων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ανώνυμης συνδετήριας οδού του Νοτίου Παραδρόμου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου με την Π.Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου, στο τμήμα της από τη συμβολή της αερογέφυρας Νέας Περάμου με το Νότιο Παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου έως τη συμβολή της με τη χ/θ 34,000 της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, συμπεριλαμβανομένων όλων καθέτων σε αυτήν ανωνύμων οδών.

Του περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών κ.λπ. υπηρεσιών, τα οχήματα που συνδράμουν στην αποκατάσταση των προκληθέντων ζημιών, τα οχήματα τροφοδοσίας κατ/των μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους έως 3,5 τόνους, καθώς και τα Ι.Χ.Ε. αυτ/τα μονίμων κατοίκων και εργαζομένων (εκπαιδευτικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.λπ.) σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες του Δημοσίου που εξυπηρετούνται από το ανωτέρω οδικό δίκτυο.

Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων από Αθήνα προς Κόρινθο και αντιστρόφως θα πραγματοποιείται μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και μέσω του Νοτίου Παραδρόμου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και προς τη Νέα Πέραμο, θα πραγματοποιείται από το λοιπό οδικό δίκτυο.

Ο παραπάνω κυκλοφοριακός περιορισμός, δύναται να επεκταθεί σε όλα τα οχήματα, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν την κίνηση τους στο παραπάνω οδικό τμήμα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και τις σχετικές πινακίδες, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία και να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα.
 
Πηγή: News247
 

Δειτε Επισης

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»